Hoppa till huvudinnehållet

Tre hörnmål sänkte Strömtorp: ”Vi måste upp i nivå”

Publicerad:

Strömtorps IK förlorade division 3-matchen borta mot Adolfsberg IK, som vann med 3–0 hemma på Grönpepparparkens IP efter tre hörnmål.

– Vi måste upp i nivå, säger SIK-tränaren Niclas Mendritzki.

Det första baklängesmålet kom i slutet av första halvlek.

– Innan dess hade vi haft lägen att ta ledningen även om Adolfsberg var bättre då, säger Mendritzki.

Han tycker att SIK kom ut bra efter pausen men när Adolfsberg gjorde ytterligare ett mål på hörna orkade inte hans lag komma tillbaka.

– Adolfsberg gjorde det förstås väldigt bra på sina hörnor, med mycket kvalitet, men det är självklart inte godkänt att släppa in tre mål på hörnor. Det har jag aldrig varit med om tidigare, vad jag kan komma ihåg, säger SIK-tränaren.

Axel Hildingsson stod för två mål och Markus Moore för ett.

”Slätstruken insats”

Samtidigt som tre baklängesmål på fasta situationer är svagt medger Mendritzki direkt att laget inte var tillräckligt vasst framåt.

– Ingen faller ur ramen i spelet ute på planen men ingen höjer sig heller över mängden i positiv riktning. Det var en slätstruken insats från vår sida. Vi måste prestera bättre än så här. Vi måste bland annat bli mer modiga.

Adolfsberg ligger kvar som tvåa, på en kvalplats till division 2, bakom Kumla inför den stundande seriefinalen mellan de här båda lagen. Adolfsberg har tagit 20 poäng på nio matcher. SIK står kvar på 13 poäng, fortsatt i tabellens mittenskikt.

Måndag 12 juni spelar SIK sin nästa match då laget gästas av Grums.

Nyförvärv från tvåan till Strömtorp – KB Karlskoga tar emot tabellettan

Artikeltaggar

Adolfsbergs IKDivision 3 västra SvealandFotbollNiclas MendritzkiStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.