Hoppa till huvudinnehållet

Fri entré på derbyt – därför flyttas matchen till Nobelstadion

Publicerad:
Den högsta publiksiffra som RIK haft i samband med en match med fri entré är 693 åskådare mot Rössö Uddevalla 8 september 2019.
Den högsta publiksiffra som RIK haft i samband med en match med fri entré är 693 åskådare mot Rössö Uddevalla 8 september 2019. Foto: Markus Strömberg

Division 1-derbyt mellan RIK Karlskoga och Degerfors IF söndag 18 juni ska spelas på Nobelstadion.

– Det är för att alla åskådare ska få plats, och för att vi ska vara garderade med tak om det blir regn, säger Ralf Sundhäll.

Matchen i sig borde locka många personer. När det dessutom handlar om fri entré hoppas och tror RIK på en publikfest.

– Det vore kul om vi kommer upp i ett fyrsiffrigt antal åskådare. Drömmen är att nå över 1 000 åskådare, säger Sundhäll, som är marknadsansvarig i RIK.

Att åskådarna får se matchen gratis möjliggörs av att företag och privatpersoner i stället betalar.

– Antingen betalar man en valfri summa per åskådare eller valfri fast summa.

175 000 kronor

RIK har budgeterat med intäkter på 175 000 kronor för den här matchen.

Varför tar ni derbyt som matchen med fri entré, den kommer ju ändå locka många åskådare?

– Jag förstår frågan. Men vid Åskådarpengen får vi ”betalt” för alla åskådare. Oavsett ålder eller om de har säsongskort, sponsorbiljetter, frikort eller liknande. Vid en ”vanlig” match betalar man inte entré upp till 19 år. Dessutom vill vi göra den här matchen till en härlig fotbollsfest och visa vilken bra fotboll vi har att erbjuda på damsidan i östra Värmland, säger Sundhäll.

RIK jagar revansch

De här båda lagen möts nu för första gången i seriesammanhang.

På försäsongen spelade lagen mot varandra i den från förra året uppskjutna DM-finalen. DIF vann då med 2–1 sedan tidigare RIK-spelaren Izabell Johansson avgjort.

Det är RIK som har traditionerna på damsidan, så sent som i fjol uppe i näst högsta serien. DIF är en uppstickare som marscherat snabbt uppåt från att ha varit i division 4 2019.

107 i snitt i år

RIK har så här långt spelat fem hemmamatcher i division 1-serien. Dessa har tillsammans lockat 536 åskådare, alltså något fler än 107 åskådare i snitt.

I fjol var publiksnittet 139 åskådare på hemmamatcherna i elitettan.

Segerjubel för första gången i år för RIK: ”Superstolt över spelarna”Rekordmålvakten åter i RIK Karlskoga i nyckelmatchenNyförvärv till DIF när mittfältare flyttar – hon missar resten av säsongenDM-guld till Degerfors IF – tidigare RIK-spelare avgjordeLISTA: Alla DIF-spelare som var med och vann DM-finalen mot RIK: ”Mycket starkt”

Artikeltaggar

Degerfors IF DamDivision 1 Mellersta damFotbollNobelstadionRalf SundhällRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.