Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Måste våga säga ifrån

Publicerad:
Anhörig är orolig över tystnadskulturen inom hemtjänsten i  Karlskoga.
Anhörig är orolig över tystnadskulturen inom hemtjänsten i Karlskoga. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vill lyfta fram de stora problemen det som till synes finns inom hemtjänsten i Karlskoga kommun.

För dem som har beslut på insatser från kommunen så är det tyvärr ej så "bra" som det verkar. Har själv sett och upplevt det för min anhörig boendes i Karlskoga. Är förfärad av det jag sett och hört. Försöker man lyfta fram problemen så blir man obekväm och "tystad". Även personal verkar hålla med om en del.

Det skall ju ej vara så att en person/personer ej ska våga säga ifrån och tro att de blir av med insatserna bara för att man har rätt att lyfta fram dem och göra en redan sårbar situation bättre. Skulle jag rekommendera någon att flytta till en kommun som beter sig så här?! Nej, aldrig.

Anhörig

Artikeltaggar

BeslutHemtjänstKarlskogaKarlskoga kommunVård och omsorg