Hoppa till huvudinnehållet

Nytt namn i DIF-truppen till en allsvensk match: ”Blir spännande”

Publicerad:
Jamie Bichis i en match med 19-årslaget från förra säsongen.
Jamie Bichis i en match med 19-årslaget från förra säsongen. Foto: Tomas Nilsson

Degerfors IF presenterar ett nytt namn i allsvenska sammanhang i truppen till måndagens bortamatch mot Malmö FF.

Det handlar om 19-årige Jamie Bichis som fick A-lagskontrakt med DIF för bara några veckor sedan.

– Det blir spännande, säger tränaren Andreas Holmberg.

Och fortsätter:

– Fortune Bassey kände sig inte helt fräsch och står därför över den här gången.

Det betyder att Bichis, som är en offensiv spelartyp, får chansen.

Han är fotbollsfostrad, från början, i Laxå IF och kom via Örebro Syrianska och ÖSK:s akademi till DIF inför förra säsongen. Redan innan han fick A-lagskontrakt har han tränat med A-laget och även spelat matcher på försäsongen.

Jamie Bichis ingår, för första gången, i DIF-truppen till en allsvensk match.
Jamie Bichis ingår, för första gången, i DIF-truppen till en allsvensk match. Foto: Degerfors IF

Som Holmbergs tränarkollega Tobias Solberg informerade om redan efter lördagens träning blir det två ändringar i övrigt i truppen när både Seid Korac och Christos Gravius är avstängda. Alexander Hedén Lindskog och De Pievre Ilunga kommer in i stället.

Albin Mörfelt avbröt lördagens träning.

Efter söndagens träning säger Holmberg:

– Han kan köra på för 100 procent och är tillgänglig för spel.

Truppen

DIF åkte vid lunchtid på söndagen söderut med den här truppen: Jonas Olsson, Sondre Rossbach, Sebastian Ohlsson, Gustav Granath, Karim Mammar, Alexander Hedén Lindskog, Oscar Wallin, Joe Gyau, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, Jamie Bichis, De Pievre Ilunga, Damjan Pavlovic, Justin Salmon, Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic, Diego Campos, Gustav Lindgren, Albin Mörfelt och Peter Gwargis.

DIF åker hem igen under tisdagen, efter måndagskvällens match mot topplaget MFF, och tar därefter sikte på lördagens bortamöte med Kalmar FF.

EM-kval väntar för DIF-backenSolberg om vad som krävs för att DIF ska kunna svara för jätteskräll i MalmöDIF-löftet har tagits ut till landslagslägerJättesuccén: Degerforsspelaren uttagen i landslaget för första gångenKlart: Gravius slipper ytterligare avstängningKarim Mammar om udda husdjuret: ”Varför inte skaffa en apa?”

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollJamie BichisMalmö FF

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.