Hoppa till huvudinnehållet

20 nya jobb när storkedja tar över padelhall

Publicerad:
Den före detta padelhallen fylls snart med annan verksamhet. Foto: Per Lindgren

I oktober förra året gick padelföretaget WAP i Karlskoga i konkurs. Då hade man bara ett år tidigare byggt en stor padelhall i Storängen. Nu blir det ny verksamhet i lokalen, en verksamhet som väntas ge ett tjugotal nya jobb.

Det är hemmafixarkedjan Jula som fortsätter expandera. Till hösten öppnas det nya varuhuset i Karlskoga. Det blir Julas andra i Örebro län. Det första finns i Örebro. I Värmlands län finns Jula sedan tidigare i Karlstad, Töcksfors och Charlottenberg.

Michael Gustafsson, Country Manager Jula Sverige, berättar att man har haft ögonen på Karlskoga en tid.

– Kommunen ligger bra mellan Örebro och Karlstad där vi redan har varuhus. Vi kommer delvis att få ett nytt upptagningsområde. Kunder som tidigare har handlat i Örebro och Karlstad kommer att få närmare, plus att vi får nya kunder. Med etableringen i Karlskoga når vi även orter som Degerfors, Gullspång och Kristinehamn, säger han.

Han berättar att det inte var något svårt val när man bestämde sig för att etablera sig i Storängen.

– Vi kommer att ha en hel del goda grannar som kommer att hjälpa oss att dra kunder till området.

Dessutom ska den före detta padelhallen passa väldigt bra för Julas verksamhet.

Varuhuset ska enligt planen öppna under hösten.

– Som det ser ut nu blir det i november. Det kan alltid hända saker, men det är de planer vi jobbar efter.

Varuhuset i Karlskoga blir cirka 2500 kvadratmeter stort med ett produktsortiment på runt 15 000 produkter. Etableringen kommer att innebära ett tjugotal nya arbetstillfällen.

– Rekryteringen kommer att starta under sommaren.

Michael Gustafsson ser fram emot öppningen av det nya varuhuset i Karlskoga.

– Vi är väldigt glada över att få till den här etableringen. Det känns väldigt bra, för det här har varit en av de vita fläckar vi har tittat på.

Artikeltaggar

ArbeteHandelKarlskogaNäringslivÖrebroVaruhus

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.