Hoppa till huvudinnehållet

Medborgarceremoni i Karlskoga på Nationaldagen

Publicerad:
De 40 personer i Karlskoga som blivit svenska medborgare det senaste året uppvaktas av kommunen med en ceremoni på nationaldagen.
De 40 personer i Karlskoga som blivit svenska medborgare det senaste året uppvaktas av kommunen med en ceremoni på nationaldagen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Karlskoga kommun håller den årliga medborgarceremonin på nationaldagen, tisdag 6 juni då de i Karlskoga som blivit svenska medborgare under det senaste året uppvaktas.

Medborgarceremonin hålls av kommunstyrelsens ordförande Tony Ring och kommundirektör Susanne Afzelius som delar ut flaggor och böcker som gåva till de nyblivna svenskarna.

Barnen får nalle med texten ”en stolt Karlskoging”.

Det är 40 nya medborgare som uppvaktas och med anhöriga, vänner och barn är det 146 personer som anmält att de ska delta i ceremonin som hålls på Hotell Alfred Nobel.

Artikeltaggar

Hotell Alfred NobelKarlskogaKarlskoga kommunNationaldagenSamhälleSusanne AfzeliusTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.