Hoppa till huvudinnehållet

Hova riddarvecka närmar sig i full galopp: ”Väldigt engagemang”

Publicerad:
Detta är en bild från tornerspelen under förra årets riddarvecka i Hova. Foto: Karin Viola Eriksson

Förberedelserna pågår nu inför Hova riddarvecka, som i år äger rum 8-16 juli.

– Det är ett väldigt engagemang kring riddarveckan, säger Elisabet Ericsson i föreningen Hova riddarvecka.

Medlemmar i föreningar med koppling till Hova skriver upp sig på scheman för att sköta olika sysslor som krävs för att allt ska rulla på under veckan. För insatsen går en viss summa pengar tillbaka till föreningen för varje timme som en medlem gör.

Det behövs många som hjälper till under riddarveckan, bland annat behövs mer folk till stadsvakten, enligt Elisabet Ericsson.

Ett nytt inslag under riddarveckan är en scoutby som ska sättas upp av en nystartad scoutförening i trakten. Där kommer man bland annat att kunna prova olika hantverk, grilla pinnbröd och vissa dagar rida på en ponny.

Föreningen Hova riddarvecka kommer i år att ha ett eget försäljningsstånd i Riddarbyn, där såväl lerkrus som riddardräkter till barn och vuxna ska säljas. Både nya och begagnade dräkter kommer att säljas.

I år har man i planeringen av veckan satsat särskilt mycket på att det ska hända saker varje dag, såsom till exempel teaterföreställningar för barn. Oavsett vilken dag man kommer ska det finnas saker att ta sig för.

Artikeltaggar

ÄlgaråsElisabet EricssonFöreställningarHovaHova IFHova kyrkaKonserterMusikMusikföreningen RockfickanNöje/KulturPsychopunchSOK UndenSommar 2023

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.