Hoppa till huvudinnehållet

Efter förra årets succé: Det här är årets Bastudag

Publicerad:
För att uppmärksamma den finska kulturen hålls i år igen en bastudag i Karlskoga. Foto: Karlskoga Kommun

I riktig finsk anda kommer besökare kunna ta del av bland annat musik, bastubad och tipspromenad under årets Bastudag i Karlskoga.

– Det känns jätte kul att få göra detta igen, säger Anne Ågren, minoritetsstrateg vid Karlskoga kommun, i ett pressmeddelande.

Den 10 juni är det dags för årets bastudag nere vid Näset i Karlskoga. Förra årets bastudag blev en stor succé och Anne Ågren tror på en favorit i repris.

– Det blev väldigt uppskattat förra årets så nu ser vi fram emot en till dag med ännu fler besökare. Vi som finskt förvaltningsområde vill hylla och visa upp den finska kulturen för Karlskogas invånare, skriver Anne Ågren i ett pressmeddelande.

Evenemanget kommer pågå mellan klockan 10-14 och på plats kommer besökaren bjudas på finsk korv, musik, dragspelsmusik, tipspromenad, tävlingar och en traditionsenlig bastubadning i finsk anda.

Sverigefinska rådets ordförande Ronnie Erhard kommer finnas på plats och hålla tal, dagen till ära.

Artikeltaggar

Anne ÅgrenFritid och livsstilKarlskogaKarlskoga kommunKulturRonnie Erhard

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.