Hoppa till huvudinnehållet

Så blir lekparken säkrare med hjälp av mobilen

Publicerad:
Sonny Larsson visar hur QR-koden fungerar. Foto: Amalia Jansson

Under en tid har arbetet med att få upp skyltar med viktig information på, runt om kommunens lekparker. Nu sitter skyltarna uppe på 28 lekparker runt om i staden.

– Det kommer att komma upp fler skyltar, säger Sonny Larsson, chef på park- och verkstad Karlskoga kommun.

Kommunen har nu fått upp skyltar med QR-koder på 28 lekplatser runt om Karlskoga. Skyltarna hjälper besökaren att felanmäla skador, att snabbt kunna larma räddningstjänst till platsen om så behövs och ger även besökaren information med förhållningsregler och adressuppgifter till respektive lekpark.

– Det kommer att komma upp fler skyltar på de övriga allmänna lekparkerna runt om i kommunen, men det pågår fortfarande en namndiskussion för att veta vad lekparkerna ska kallas och hur de ska benämnas på skyltarna, förklarar Sonny Larsson.

Förhållningsregler

På skyltarna framgår också vilka förhållningsregler som gäller i lekparken. Det råder bland annat förbud mot rastning av hundar och katter i parkerna samt rökförbud.

Sonny Larsson menar att skyltarna förhoppningsvis kommer bidra till bättre underhållning av lekparkerna och en större trygghet för besökaren.

Delar av det team som fått skyltarna på plats. Vincent Gran, praktikant, Tore Johansson, anställd Lek- och teknik och Sonny Larsson, chef på park- och verkstadsförvaltningen.
Delar av det team som fått skyltarna på plats. Vincent Gran, praktikant, Tore Johansson, anställd Lek- och teknik och Sonny Larsson, chef på park- och verkstadsförvaltningen. Foto: Amalia Jansson

– Dessa skyltar ger besökaren en större chans att felanmäla när något inte fungerar som det ska, eller om brister uppstått, förklarar han och fortsätter:

– Skulle olyckan vara framme kan besökaren även snabbt få kontakt med räddningstjänsten och kunna ge räddningstjänsten korrekt adress på platsen.

Förhoppningen är att dessa skyltar även ska komma upp på de lekparker som tillhör fastigheter, exempelvis förskolor och skolor.

– Totalt ansvarar vi för 82 stycken lekparker runt om i kommunen. Vårat uppdrag är att utföra underhåll, besiktningar av lekparker och utrustningen som finns och att montera dit ny utrustning, berättar Larsson.

Artikeltaggar

FastigheterKarlskogaKarlskoga kommunLekplatserParkerSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.