Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Kommer aldrig försvara en budget jag inte röstat för

Publicerad:
Tony Ring (M) svarar på en insändare från socialdemokraternas Ida Edström. Foto: Henrik Holmberg / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ” Löneutveckling är ingen oförutsedd händelse”

Oppositionsrådet Ida Edström ger sig i en insändare in i debatten om årets löneutveckling för de medarbetare i kommunen som har sifferlösa avtal. Hon säger sig häpna över att jag å Alliansens vägnar vädjar om att vi ska bli bedömda på löneökningstakten nästa år när vi förhoppningsvis styr på vår egen budget vilket jag tycker är en i högsta grad rimlig önskan.

Insändaren som besvaras:

Insändare: Löneutveckling är ingen oförutsedd händelse

Jag får nästan känslan av att Edström på fullt allvar förväntar sig att jag skulle försvara en budget som jag röstade emot i kommunfullmäktige? Tror att de flesta inser det orimliga i den sortens resonemang.

Hur många gånger stod Stefan Löfven och Magdalena Andersson upp och försvarade den M/KD-budget de tvingades regera på efter att förlorat budgetomröstningarna i Riksdagen? Nej, jag kommer inte att försvara den S-budget som jag på goda grunder röstade emot.

Avslutningsvis vill jag ändå tacka Ida Edström och Socialdemokraterna som tog ansvar och ställde sig bakom förslaget om en lönekompensation till de med sifferlösa avtal, det ger goda förutsättningar för en offensiv budget 2024 samtidigt som vi kraft av en god ekonomi kan göra en insats och kompensera många medarbetare när tiderna är tuffa.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

AlliansenAvtalBudgetarEkonomiIda EdströmKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristdemokraternaMagdalena AnderssonModeraternaSocialdemokraternaStefan LöfvenTony Ring