Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Rädda välfärden och stoppa skattesänkningar

Publicerad:
Britt-Marie Karlsson, S-kvinnor Karlskoga, vill ha satsning på välfärden och stopp för skattesänkningar. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den 30 maj träffades vi, tre Socialdemokratiska kvinnoklubbar från Karlskoga, Hallsberg och Kristinehamn. Meningen var att vi skulle äta gott och underhållas med sång och musik av Hallsbergsgänget.

Det blev en trevlig kväll, men oron som vi känner inför nedskärningarna i förskolan,skolan och vården grumlade feststämningen. Många av oss är förtroendevalda i våra kommuner och i Region Örebro län eller Region Värmland och ser vilka kraftiga neddragningar som väntar. Hoten mot välfärden är många, staten bidrar med mindre pengar, befolkningen blir allt äldre med ökande behov av vård och omsorg, privatiseringar som kostar och personalbrist på grund av låga löner och dåliga arbetsvillkor.

Men det finns lösningar. Staten måste ställa upp och bekosta välfärden i hela landet. Stoppa vinstutdelning och låt pengarna stanna i välfärdssektorn. Heltidsarbete och bättre villkor och arbetsmiljö för personalen kan locka fler till välfärdsjobben.

Det finns inte tillräckligt med pengar till välfärden idag. På kort sikt vädjar vi till sittande regering att stötta regionerna och kommunerna för att rädda den akuta situationen. På längre sikt vill vi se satsningar på välfärden och stopp för skattesänkningar.

S-kvinnor samlade i Karlskoga

Inga-Lill Röhr, Kristinehamns kvinnoklubb

Siv Palmgren, Rallarrosen Hallsberg

Britt-Marie Karlsson, S-kvinnor Karlskoga

Artikeltaggar

ArbeteHallsbergInga-Lill RöhrKarlskogaKristinehamnNerikes AllehandaNya Kristinehamns-PostenOmsorgPersonalbristRegion Örebro länRegion VärmlandVälfärdVårdVård och omsorg