Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Nu är det du, och ditt liv som gäller

Publicerad:
Åsa Karlström peppar studenterna att göra det mest av sina liv.
Åsa Karlström peppar studenterna att göra det mest av sina liv. Foto: BERTIL ERICSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag ligger här o tänker,, tänker på er alla kommande studenter, och ungdomar som nu slutar skolan... och till er vill jag berätta en liten historia, som jag lärt mig genom livet.

Idag vill jag skriva till er. Jag vill Dela med mig av erfarenheter jag fått Ja under mina 57 år här på jorden, där jag även hunnit bli mamma till två söner.

- har ni tänkt på att ni ska leva med er själva hela livet?

Och ni skulle säkert föredra att bo i ett slott före en koja, om jag frågade.

Men vet ni? Det viktigaste i livet är att trivas med sig själv, sen spelar det faktiskt ingen roll Hur man bor, i vilken världsdel man bor, för i slutändan så kommer man alltid var "sambo" med sig själv och sitt inre.

Det är viktigt att göra livet till en rolig intressant resa, och det är bara DU som kan göra den resan och det är faktiskt så att livet har ingen ångerrätt med sig på köpet.

Därför är det ditt eget ansvar att ta vara på livet.

Om du bestämmer dig för i tanken att livet är meningslöst och orättvist, ja då kommer säkerligen ditt liv kännas så. Med det säger inte jag att livet alltid är en dans på rosor, då skulle jag ljuga för er Alla går igenom tuff saker, och vissa drabbas mer än andra.ibland kan man tycka allt går emot Men jag lovar hur besviken man en blir i livet, hur mörkt och svårt än kan se ut ibland Så finns det alltid en lösning.

Något som kan var svårt för både ungdomar och vuxna vet ni vad det är?

Jo att "blotta sig" att våga säga "jag fixa inte det här själv" "jag skulle behöva din hjälp" oftast tror man att det är ett nederlag att hamna på "rygg" och behöva be om en hjälpande hand.

Uråldrigt tänk!!!!!!

För det ska ni veta, att våga be om hjälp i situationer det är det som får oss att växa.och då har man också ett redskap att ta till om man behöver, och du, om DU vågar be någon om hjälp, så visar du också öppet att du finns till hands, om denna någon gång behöver din hand.

Nu står ni här unga och med massa drömmar och visioner om framtiden.

Några råd

Håll fast vid era drömmar och om nån skulle säga till er, ah"det kommer aldrig att gå"

Sätt då på dig boxningshandskarna tänd eld på ditt jäklar anamma, och tänk istället Jag ska allt visa er, håll kvar vid drömmen tills du verkligen har fått svar på om det kan lyckas, Bli inte äldre och sitt och ångra dig, att du inte gav det en chans.

Drömmar och projekt kan ta många år, dom liksom vill ligga och gotta till sig, ja mogna Och du!! lyssna aldrig bara på EN åsikt om dina planer,den som inte tror på dig kommer säkert att missa något, och antagligen är denna ingen visionär som kan se det du ser..rätt som det är träffar du rätt person..

"Förstå-sig-på-are" ska man akta sig för.

Ha nu ett ljuvligt sommarlov glöm inte att

1 Beundra dig själv - du har oändliga möjligheter

2 Tänj på dina gränser

Och kom ihåg en VM mästare på 100 meter,har slitit hårt för att stå överst på prispallen.

Sjunk inte ihop som en hösäck för ingen annan människa är värd mer än du.

Ibland i livet kommer vi till vissa vägskäl , där vi måste välja väg.

I såna situationer brukar oftast många i din omgivning veta "vad som är bäst"

Och ja, råd är bra och klokt att lyssna på, men i slutändan ska DU välja det som känns rätt i hjärtat för DIG.

Tidigare i livet har säkert mamma och pappa bestämt om du skulle spela fotboll rida eller gå på gymnastik, ibland händer det att föräldrar vill leva ut sina egna outforskade drömmar i sina barn men nu är det DU Och ditt liv det gäller, och jag är ganska säker på att du gör ett bra val, lycka till.

Åsa Karlström

Artikeltaggar

Åsa KarlströmGymnastikSkola och utbildningStudentenStudenterVal