Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Är flaggan borta i Degerfors församling?

Publicerad:
Insändarskribent undrar varför inte Degerfors församling flaggar.
Insändarskribent undrar varför inte Degerfors församling flaggar. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Pingstdagen, Veterandagen och Nationaldagen. Samtliga dagar är allmänna flaggdagar, då de flesta offentliga byggnader flaggar. Länets bussar är prydda med flaggor. Festligt!

Så är inte vid Degerfors församlingshem. Den svenska flaggan har inte hissats, utan kyrkans intetsägande flagga har vajat. Inom Svenska kyrkan i Degerfors verkar det som att det inte längre finns några högtider att värna om vare sig kyrkliga eller profana!

Det kan inte vara glömska, utan ett nytt sätt att hantera tradition och engagemang i samhället. Tragiskt! Tidigare om åren kunde vi alltid glädjas åt att svenska flaggan var hissad vid församlingshemmet. Vi kunde sitta i Linnélunden och njuta av Sverigerabatten och finna skugga under lindarna. Flaggan var i topp och årets olika högtider kändes nära. Rabatten finns inte kvar och en hel rad av träd har huggits ned. Nu har alltså flaggningen upphört. Finns det inte längre personal eller frivilliga krafter som kan hantera flaggningen? Eller saknas kunskap om historia och almanackans flaggdagar?

Var rädd om våra traditioner

Artikeltaggar

DegerforsEtik och religionHögtiderKyrkorMänskligtNationaldagenSvenska kyrkanTraditioner