Hoppa till huvudinnehållet

Stina Ekblad till Saxå kammarmusikfestival

Publicerad:
Stina Ekblad kommer till Saxå herrgård för att läsa ukrainsk poesi för festivalpubliken. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Saxå kammarmusikfestival är tillbaka med sin 36:e upplaga. Då är skådespelaren Stina Ekblad en av gästerna.

Saxåfestivalen gör sin andra festival efter pandemiuppehållet och den här gången satsar konstnärlige ledaren Peter Eriksson och hans musiker på ett kort, men kärnfullt program: två dagar blir det.

”Välkommen till ett par dagars festival med doft av historia, nutida musik, romanssång och musik som aldrig tidigare har framförts. Pianotrio, stråkkvartett, romanssång, pianosextett, poesi, en ensemble med ukrainsk musik där en internationell välrenommerad pianist ingår, är en del av årets program”, skriver Peter Eriksson på festivalens hemsida.

Den 25 och 26 juni är det dags. Den inledande konserten den 25 juni ägnas åt ukrainsk musik och då deltar förutom en lång rad musiker också skådespelaren Stina Ekblad, som ska framföra ukrainsk nyöversatt poesi.

Saxå kammarmusikfestival huserar på Saxå bruk i Filipstads kommun.

Artikeltaggar

FestivalerFilipstads kommunMusikNöje/KulturPeter ErikssonPoesiSaxå herrgårdSaxå kammarmusikfestivalSkådespelareStina Ekblad

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.