Hoppa till huvudinnehållet

Snart startar Motorsportveckan 2023: ”Det känns bra och jag är laddad”

Publicerad:
Johan Granqvist, projektledare för Motorsportveckan 2023, ser fram emot arrangemanget som invigs på onsdag. Foto: Helena Lundberg

Med bara dagar kvar till invigningen är det full fart för Motorsportveckans projektledare Johan Granqvist.

– Det är massvis att göra, men jag vill ju tro att jag har koll, säger Granqvist.

Motorsportveckan anordnas för nionde gången och Granqvist har varit med sedan starten 2013, med undantag av ett år. Men det är de sista två åren som han själv haft hand om det.

– Ordet vi vill använda är folkfest. Vi vill att det ska vara en folkfest, säger han och fortsätter:

– Motorintresserad eller inte, ung som gammal alla ska hitta något att göra. Även om man inte är motorintresserad, ut på stan och träffa folk. Det kommer sitta folk överallt.

2017 hade man enduro vid Kilsta Raceway, i år kommer man ha Battle of City på Katrinedalstomten och Battle of Vikings vid Kilsta. Arkivbild.
2017 hade man enduro vid Kilsta Raceway, i år kommer man ha Battle of City på Katrinedalstomten och Battle of Vikings vid Kilsta. Arkivbild. Foto: Roger Gleisner

I år har man arbetat med planering på fem arenor där centrum och Näset har flest aktiviteter liksom Gelleråsen. Asfaltsparkeringen vid Nobel har sina aktiviteter och på den nya arenan vid Kilsta kommer man ha Battle of Vikings.

– Det bygger mycket på att det är full fart i centrum, vid Näset och på Gelleråsen. Sen fyller vi på med lite grejer runt om, säger Granqvist.

Listan med aktiviteter är lång och för den intresserade gäller det att hitta var man ska vara för att ta del av det man vill se.

Lite pussel

En del grejer är nya, men Granqvist menar att den trogna besökaren på Motorsportveckan kommer definitivt att känna igen sig i flera av aktiviteterna.

– Det har gått ganska bra att få ihop schemat. Lite pussel har det förstås varit och det finns alltid mer saker som man skulle vilja få till, men som inte alltid är möjligt.

Cruisingen under Motorsportveckan lockar alltid, både de med bilar och publik. Arkivbild.
Cruisingen under Motorsportveckan lockar alltid, både de med bilar och publik. Arkivbild. Foto: Roger Gleisner

Även om Granqvist jobbat en hel del med att få ihop schemat och bokat in events menar han att det finns fler som ska lyftas fram i Motorsportveckans arrangemang.

– Vi skulle aldrig kunna genomföra det här utan näringslivet och definitivt inte utan alla funktionärer och entusiaster som ställer upp. De ideella krafterna gör arrangemanget.

Den största nyheten, och som Granqvist menar blir ett unikt event, är Battle of City. Där elitåkare i extremenduro kommer ta sig an en bana med svårt byggda hinder mitt inne i stan p Kartinedalstomten.

– Det kommer vara enduroförare från både Sverige och utlandet där Karlskoga representeras av vår egen Joakim Ljunggren. Vi tror att det här kommer bli en jättegrej.

Andra nya events är att man på fredagen kommer ha el- och miljöfordonsdag. Något som man tror ligger rätt i tiden.

– Det är kanske inte en grej som man förknippar med motorsport, men för den med intresse för bilar och miljö är det stort. Vi kommer ha olika bilhandlare på plats med ett drygt tjugotal bilar i olika modeller som man kan ställa frågor om.

Ungdomskväll

Granqvist vill också slå ett slag för ungdomskvällen där Karlstad Streetrace tillsammans med Mötesplats Kupolen ska vara arrangörer.

– De är väldigt duktiga på att göra bilträffar för ungdomar. Det kommer bli ett skönt häng med roliga, bra motorinspirerade aktiviteter.

Velodromloppet vid Gelleråsen under Motorsportveckan. Arkivbild.
Velodromloppet vid Gelleråsen under Motorsportveckan. Arkivbild. Foto: Roger Gleisner

Utöver det kommer det bland annat vara Velodromloppet, FMX shower, Tjejsvängen, Sigges runda, drive in bröllop,utställningar av både bilar och motorcyklar, Jetski och så cruising förstås.

– Lördagens cruising är den stora utmaningen, men vi har lagt ett förslag på en cruisingsträcka som vi hoppas att alla ska anamma, säger Granqvist.

Han berättar att de vill att alla, istället för att vända i cirkusrondellen vid busstationen, fortsätter köra ner i stationsrondellen och sedan åka Centrumleden bort till rondellen ovanför McDonalds där man tar ett helt varv och sen samma väg tillbaka.

– Det skulle innebära att folk kan sitta och titta på bilarna även på nedsidan kyrkan. Skulle det funka får vi nästan dubbelt så lång körsträcka och då får vi in dubbelt så många bilar.

Väderprognosen för veckan ser i nuläget mycket lovande ut. Det mest övergripande i arrangemanget är klart.

– Det känns bra och jag är laddad. Visst är det mycket jobb, men det är jättekul. Och när man är ute på stan de här dagarna och får se hur allt uppskattas, då känns det bra, avslutar Granqvist.

Hela schemat med aktiviteter, klockslag och vilken arena man ska åka till finns på Motorsportveckans hemsida

Vilda eventet på årets upplaga av Motorsportveckan

Artikeltaggar

GelleråsenJoakim LjunggrenKarlskogaKilstaMotorsport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.