Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Sopning under alla kritik

Publicerad:
Insändarskribent undrar varför inte gång- och cykelvägar är sopade.
Insändarskribent undrar varför inte gång- och cykelvägar är sopade. Foto: Foto: privat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Lever Karlskoga kommun kvar i vintertid eller varför har cykelbanorna inte sopats?? Vi är inne i juni nu och vad jag förstår kommer det nog ingen snö mera på våra breddgrader.

Cykelbanan från gamla konsum i Bråten och hela vägen ner till Rosendal är full med sand! Så även cykelbanan vid hotell Brogården och parallellt med E18 och även upp Filipstadsvägen.

Även vägar i villakvarter såsom Bråten, Sandviken med mera är dåligt sopade och det ligger sand kvar i korsningar med mera.

Varför har det inte sopats? Sparas sanden för att den ska fylla ut alla ojämnheter som finns i asfalten på cykelbanorna för ojämnheter finns det gott om så man behöver ha njurbälte på sig när man cyklar.

Får man tvärbromsa för en bilist som kommer från en tvärgata och bara kör rakt ut utan att se sig för sladdar man garanterat omkull i all sand. Vem betalar i så fall eventuella skador på cykel och läkarkostnader?

Om Karlskoga kommun tar in entreprenörer som sopar ska väl ändå detta godkännas av någon ansvarig på kommun efter utfört arbete eller brukar kommun betala för halvdana jobb? Entreprenörerna kan väl inte gå hem efter en arbetsdag och vara nöjda efter ett dåligt utfört jobb. Kollar de inte hur resultatet blir?

Bilden är tagen nedanför trappan vid Kommunhuset den 30 maj så inte ens i ”de finare” delarna av stan sopas det.

Nej skärp er Karlskoga kommun för ryktet om denna stad är inte positivt. Träffade på en resa folk från Skåne som frågade varifrån jag var. När jag sa Karlskoga svarade de:

- Ja just det är där det är så bedrövliga vägar med potthål och spåriga vägbanor.

Så ryktet går och vill ni inte det – GÖR NÅGOT ÅT VÅRA VÄGAR OCH CYKELBANOR!!!

”Cyklist med livet som insats”

Artikeltaggar

ArbeteBrogårdenBråtenCyklarEntreprenörskapHotellKarlskoga kommunRosendalSnöTrafik