Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt mördare fortsatt häktad – bedöms återigen vara psykiskt sjuk

Publicerad:
Tingsrätten i Örebro har återupptagit rättegången kring mordet i Baronbackarna. Genrebild.
Tingsrätten i Örebro har återupptagit rättegången kring mordet i Baronbackarna. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Rättegången mot Karlskogabon som åtalats misstänkt för mord och mordförsök i Baronbackarna i Örebro avslutades under onsdagen.

Rättsmedicinalverket har återigen bedömt att mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

Huvudförhandlingen inleddes den 16 maj och pågick i två dagar, men på rättegångens andra dag begärde tingsrätten en komplettering av den rättspsykiatriska utredningen.

Rättsmedicinalverket har tidigare kommit fram till att 26-åringen – som enligt åtalet attackerade två kvinnor den 11 februari i Baronbackarna – är psykiskt sjuk.

De senaste fyra veckorna har mannen genomgått ännu en utredning och på onsdagen kom beskedet att mannen haft psykiska problem som påverkat hans handlingskontroll. Bedömningen är även denna gång att mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Det skriver Nerikes Allehanda.

Samtidigt visar utredningen att mannen inte saknade förmågan att förstå vad han gjorde i samband med attacken, som ledde till att en kvinna i 50-årsåldern avled och en kvinna i 25-årsåldern skadades allvarligt.

Huvudförhandlingarna återupptogs och avslutades på onsdagen. Mannen kommer att sitta fortsatt häktad i väntan på dom.

Enligt uppgifter till Nerikes Allehanda lutar det åt rättspsykiatrisk vård om mannen blir dömd.

– Det har varit en påfrestande utredning och en påfrestande rättegång för honom. Så det är skönt att det är avklarat, säger mannens advokat Emil Olors till tidningen.

Tidigare har 26-åringen hävdat självförsvar, men har sedan erkänt gärningen.

Efter onsdagens förhandlingar är mannen fortsatt misstänkt för mord och mordförsök. Domen förväntas komma på måndag den 19 juni.

Läs också:

Rättegången mot mordmisstänkt från Karlskoga fortsätter i juniMordmisstänkt Karlskogabo psykiskt sjuk

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMordMordförsökNerikes AllehandaÖrebroRättegångarRättsmedicinalverketUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.