Hoppa till huvudinnehållet

Tjejerna i Cadillacen tog hem priset i årets Tjejsväng

Publicerad:
Reporter Helena Lundberg
Helena Lundberg
helena.lundberg@kt-kuriren.se
Sara Hannula tog med sig kompisen Jenny Börman och sina döttrar Enya och Nowa i sin Dodge Challenger på årets Tjejsvängen.
Sara Hannula tog med sig kompisen Jenny Börman och sina döttrar Enya och Nowa i sin Dodge Challenger på årets Tjejsvängen. Foto: Helena Lundberg

Tjejsvängen har arrangerats under flera år, men då i augusti. I år blev det en del av lördagens arrangemang under motorsportveckan.

På lördagen var det premiär för Tjejsvängen att vara en del av Karlskoga motorsportvecka.

– Vi har haft lite svårt att få igång det igen efter pandemin och då tyckte vi att det vore bra att köra det under motorsportveckan, säger Annika Liliegren, kassör i Karlskoga motorweteraner.

2013 arrangerade Karlskoga Motorweteraner för första gången damrallyt. Några år senare bytte man namn på evenemanget till Tjejsvängen. Och i år startade man vid Näset på lördagens eftermiddag.

Många av tjejerna som deltog var tidsenligt klädda.
Många av tjejerna som deltog var tidsenligt klädda. Foto: Helena Lundberg

Ett tjugotal ekipage gav sig iväg på den drygt timmes långa turen från Näset till Granbergdal, Källmo, Alkvettern och via Linnebäck tillbaka till Karlskoga igen.

– Man har med sig egen fika som man kan ta längs vägen, säger Annika.

Flertalet av de kvinnliga förarna hade matchat sina bilar med tidsenlig klädsel och till sin VW Bubbla från 1963 hade Annika valt att bära en småprickig klänning.

Några bilar bort stod en bil av större modell, en Dodge Challenger.

– Det är första gången som vi är med på Tjejsvängen, berättar Sara Hannula som tagit med sig döttrarna Enya och Nowa samt vänninan Jenny Börman.

Annika Liliegren är kassör i Karlskoga motorweteraner som arrangerar Tjejsvängen.
Annika Liliegren är kassör i Karlskoga motorweteraner som arrangerar Tjejsvängen. Foto: Helena Lundberg

När ekipagen kommer tillbaka till Karlskoga samlades man på torget där lite aktiviteter var planerat.

– Vi har inga frågor under körsträckan utan gör lite praktiska övningar när vi kommer tillbaka. Så äter vi lite snittar och dricker alkoholfri bubbel, säger Annika.

Sussie Keskiniva, Kajsa Hägglund, Maria Holen och Marie Jensen vann priset för bästa ekipage i Tjejsvängen 2023.
Sussie Keskiniva, Kajsa Hägglund, Maria Holen och Marie Jensen vann priset för bästa ekipage i Tjejsvängen 2023. Foto: Helena Lundberg

Som avslutning utsåg domaren Titti Hansson bästa ekipaget och i år gick priset till Marie Jensen, Kajsa Hägglund, Sussie Keskiniva och deras förare Maria Holen som åkte i en Cadillac Deville -67.

– Vi har haft så roligt, sa Marie Jensen en glad efter prisutdelningen.

  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
Hundratals bilar på Summer meet: ”Karlskoga är bäst”

Artikeltaggar

CadillacKarlskogaKarlskoga MotorsportveckaKarlskoga MotorweteranerMotor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.