Hoppa till huvudinnehållet

Här kan det bli tre åttavåningshus: ”Binder ihop områdena”

Publicerad:
”De nya bostadshusen som finns som kan komma att byggas ska likna de fyravåningshus som redan finns i området”, säger Martin Hårsmar (M), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.
”De nya bostadshusen som finns som kan komma att byggas ska likna de fyravåningshus som redan finns i området”, säger Martin Hårsmar (M), ordförande samhällsbyggnadsnämnden. Foto: Kajsa Juslin

Det obebyggda grönområdet öster om lasarettet i Karlskoga kan komma att få tre åttavåningshus. Samhällsbyggnadsnämnden har klubbat igenom att ta fram en ny detaljplan.

– Marken går från sjön till lasarettet och bygger ihop Skranta och Aggerud, säger Martin Hårsmar (M), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Nämnden var enig när de tog beslutet att om att låta göra en ny detaljplan för området. Den nya detaljplanen görs på begäran av kommunledningskontoret och tanken är att möjliggöra för tre flerfamiljshus i åtta våningar.

– De nya bostadshusen som kan komma att byggas ska likna de fyravåningshus som redan finns i området, säger Martin Hårsmar.

Strandskydd inget hinder

Han ser positivt på att kommunen kan förbereda för så mycket som möjlighet inför en byggnation och tror inte att strandskyddet blir ett hinder för detaljplanen. Det finns dock många aspekter att utreda.

Området som ska detaljplaneras kallas också får Lasarettskogen.
Området som ska detaljplaneras kallas också får Lasarettskogen.

– Planfolket tror även att det är en okomplicerad detaljplan. Men det tar tid. Bullermätningar ska göras och marken ska undersökas, säger Hårsmar.

Det finns fler aspekter att ta i anspråk eftersom marken man vill detaljplanera är ett område som många idag rör sig i.

– Det är flera saker att hänsyn till som miljön, djurliv, och att människor ska kunna nyttja runtomkring-området, menar Martin Hårsmar.

De nya husen ska även smälta in i området. Detaljplanen, Aggerud 2:36 längs Boängsvägen, ska enligt handlingarna ha ett så brett användningsområde som möjligt. Det kan därför också bli centrum och kontorslokaler.

Artikeltaggar

AggerudBostad och byggenDetaljplanerKarlskogaMartin HårsmarModeraternaSkranta

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.