Hoppa till huvudinnehållet

Trampa dressin och upptäck under tiden tre län på en dag

Publicerad:
Amalia Jansson
amalia.jansson@kt-kuriren.se
Joakim Huldén som arbetar med att underhålla dressinbanan.
Joakim Huldén som arbetar med att underhålla dressinbanan. Foto: Amalia Jansson

Med start i Ängebäck kan man via Trelänsbanan kan man, per dressin, trampa sig genom tre olika län på en dag. Banan erbjuder flera fina stopp längst vägen och är ett utmärkt utflyktsmål.

Degerfors är startstation för den dressinbana som numer går under namnet Trelänsbanan. Dressinbanan går, precis som det låter, genom tre olika län och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

– I banvaktsstugan här i Ängebäck har vi ett litet café där man kan enklare fika och glass, berättar Joakim Huldén som arbetar med att underhålla dressinbanan.

På dressin kan man via Trelänsbanan trampa sig genom tre län på en dag.
På dressin kan man via Trelänsbanan trampa sig genom tre län på en dag. Foto: Amalia Jansson

Genom att starta i Ängebäck kan man sedan trampa sig förbi Högberg, Håkanbol, Mosserud, Konsterud och sedan avsluta i Gullspång. Under vägen passerar man flera sevärdheter, bland annat ett par sjöar som tillhandahåller fina badplatser och fritt fiske. Det finns även flera olika rastplatser längst banan med grillplatser och fin natur.

– Det är ett uppskattat utflyktsmål för såväl gammal som ung, berättar Joakim Huldén.

Mosserud

Trelänsbanan är totalt 37,9 kilometer lång, och den del som tillhör Degerfors dressinstation sträcker sig till Mosserud och är 12,2 kilometer lång.

På dressinstationen i Ängebäck hyr besökaren sin dressin och ger sig sedan iväg på en tur. Det går att hyra både enkeldressiner och tandemdressiner som man cyklar två stycken på. Dressinen hyrs timvis eller under hel- eller halvdag. Banan är öppen hela sommaren, med undantag för röda dagar.

Här hittar du fler artiklar från sommarbilagan.

Artikeltaggar

BadplatserCyklarDegerforsGlassMosserudNöje/KulturSommar 2023Ängebäck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.