Hoppa till huvudinnehållet

Forskare: Lär barn krisberedskap

Publicerad:
Även barn bör lära sig om beredskap och totalförsvar enligt forskare vid Karlstads universitet. Arkivbild.
Även barn bör lära sig om beredskap och totalförsvar enligt forskare vid Karlstads universitet. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Läroplanen för låg- och mellanstadiet borde innehålla kunskaper om beredskap om totalförsvar, enligt en kommande rapport från Karlstads universitet, rapporterar SR Ekot.

Med finansiering från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har forskare letat i nuvarande kursplaner och konstaterar att det inte finns några skrivningar om totalförsvar eller krisberedskap.

Man anser att det bör skrivas in och ge lärare tydligare mandat att ta upp ämnet.

Läs också:

De utbildar om krislådan: Klarar du en vecka utan vatten och el?Krigsplacerade på jobbet – ett måste om samhället ska fungera under krigLandshövdingen om Degerfors beredskap: ”Otroligt imponerad”Landshövdingen: ”Vi behöver springa fort, samtidigt som vi ska bygga robust”Kommunen tittar på hur civilsamhället fungerar i Ukraina

Artikeltaggar

BeredskapFinansieringForskningFörsvarKarlstads universitetLärareMSBSkola och utbildningSR Ekot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.