Hoppa till huvudinnehållet

Tåg till Stockholm – trots stängda spår: ”Rejäl omväg”

Publicerad:
Reporter Sandra Österman
Sandra Österman
sandra.osterman@nkp.se
Tågab kör två turer, och returer, i veckan från Karlstad till Stockholm under sommaren. Vd Lars Yngström tror att resenärerna värdesätter att slippa byte, även om restiden blir längre än i vanliga fall.
Tågab kör två turer, och returer, i veckan från Karlstad till Stockholm under sommaren. Vd Lars Yngström tror att resenärerna värdesätter att slippa byte, även om restiden blir längre än i vanliga fall. Foto: Magnus Carlsson

Värmlandsbanan är stängd mellan Kristinehamn och Laxå hela sommaren. Men nu kör Tågab två avgångar i veckan till Stockholm – utan byte. Men resvägen blir inte spikrak.

Karlstad - Kristinehamn - Storfors - Ludvika - Uppsala - Stockholm.

Bland annat.

Stoppen blir inte de gamla vanliga för den som vill resa från Kristinehamn till Stockholm utan byten. Anledningen är avstängningen av Värmlandsbanan.

– Resenärerna får uppleva en rejäl omväg, skriver Tågab i ett pressmeddelande.

Värmlandsbanan är sedan sen 12 juni avstängd mellan Kil och Laxå på grund av spårbyte.

Tågab hittade ändå ett sätt att ta sig fram och den 1 juli börjar tågen gå. På fredagar och söndagar går tågen Karlstad - Stockholm, och lördagar och måndagar är det Stockholm - Karlstad som gäller.

Den längre resvägen innebär också en längre restid och från Karlstad, som är tågens startstation, tar det mellan fem och en halv till sex timmar att ta sig till Stockholm.

– Viktigast för våra resenärer, med semesterpackning och barn, är nog möjligheten att i sommar kunna åka direkt med tåg till Stockholm utan att behöva byta färdmedel, säger Tågabs vd Lars Yngström.

Tågen startar i Karlstad och går via Kristinehamn, Storfors, Nykroppa, Grythyttan, Hällefors, Ställdalen, Grängesberg, Ludvika, Borlänge, Avesta Krylbo, Uppsala, Stockholm.

Sträckan trafikeras av Tågab fram till den 7 augusti.

Artikeltaggar

KarlstadKristinehamnLars YngströmStockholmTrafikTrafikstörningarTågabTågtrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.