Hoppa till huvudinnehållet

Smörgåstårta och upptäcktsfärd: ”Det är så roligt”

Publicerad:
Nöjda damer fick avnjuta smörgåstårta på restaurang Strandkanten.
Nöjda damer fick avnjuta smörgåstårta på restaurang Strandkanten. Foto: Nina Bäckman

Skranta damklubb har varit på utflykt, något som uppskattades hos alla. Syftet med gruppen är att skapa en känsla av gemenskap och bota ofrivillig ensamhet.

– Det är så roligt, säger deltagaren Lotta.

På tisdagsförmiddagen promenerade nästan hela gänget från Skrantas så kallade damklubb ned till restaurang Strandkanten vid Grönfäldtsudden. Ansvarig för utflykten var Nina Bäckman som arbetar som aktivitetssamordnare för samtliga vård- och omsorgsboenden i Karlskoga.

Väl på plats bjöds gruppen på smörgåstårta som hade ordnats av restaurangen med hjälp utav cheferna på Skrantas vård- och omsorgsboende. Efter lunchen fick damerna fri tid att strosa längst vattnet och efter ett par timmar var det dags för hemfärd. Regnet hängde i luften, men lyckligtvis tog sig alla hem innan himlen öppnade sig.

– Det är så roligt att komma ut å se annat än de fyra väggarna där hemma, säger hyresgästen Lotta.

Nina Bäckman, Britt-louise Henriksson och feriearbetare Tyra var sugna på glass som efterrätt.
Nina Bäckman, Britt-louise Henriksson och feriearbetare Tyra var sugna på glass som efterrätt. Foto: Nina Bäckman

De andra damerna är inte sena med att instämma. Elsie och Britt som båda bor på boendet avslutar med att berätta att det har varit en otroligt rolig dag, och att borta är bra men att hemma alltid kommer vara bäst, och menar på att det är skönt att vara hemma igen.

Gemenskap

Damklubben på Skranta har funnits sedan 2013 med syftet att låta de damer som bor på några av kommunens vård- och omsorgsboenden, och som ibland upplever ofrivillig ensamhet, samlas för en trevlig stund tillsammans. Nina Bäckman menar på att de igenom damgruppen kan förmedla en känsla av gemenskap och en tillåtande miljö för damerna att få vara unika.

Varje vecka, med undantag för sommaruppehåll, träffas damerna tillsammans med Nina Bäckman och assisterande ledare på en timmes fika i Skranta. Ibland gör gruppen även utflykter och studiebesök likt denna.

Artikeltaggar

KarlskogaMänskligtNina BäckmanRestaurangerSkrantaVård

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.