Hoppa till huvudinnehållet

Vindskydd har blivit bostad: ”Vet inte vem som bosatt sig”

Publicerad:
Någon har bosatt sig vid vindskyddet vid Aggerudsspåret.
Någon har bosatt sig vid vindskyddet vid Aggerudsspåret. Foto: Karlskoga kommun

Någon verkar ha bosatt sig vid vindskyddet vid Aggerudsspåret. Vem eller vilka vet Karlskoga kommun inte. Ett som dock är säkert är att det kan se ut som det gör.

– Vi vet inte om det är någon som har bosatt sig sig eller om det är barn, säger Ulrika Lundgren, förvaltningschef för samhälle- och service.

– Men så kan det inte se ut.

Kommunen har stött på patrull när det gäller att ta reda på vem som ansvarar för marken och vem har ansvaret för att sköta den.

– Vet inte hur det ligger till med ägarförhållanden. Det finns skötselregler för detta men nu är folk på semester så vi får inte klarhet i det, säger Ulrika Lundgren.

Men det stoppar inte kommunen.

– Vi orkar inte gå in på exakt vem som har ansvaret. Så vi röjer upp så fort som möjligt. Det kanske blir idag, torsdag, eller imorgon, fredag.

Ulrika Lundgren menar att det här är en fråga om trygghet och att kommunen är måna om att allmänheten har tillgång till platsen. Oavsett vem som byggt bo så väntar inte kommunen.

– Vi har inte tålamod att vänta in berörd person, säger hon.

En anmälan har gjorts från allmänheten via kommunens servicecenter.

– Det är jättebra för då går det rätt väg, säger Ulrika Lundgren.

Artikeltaggar

AggerudKarlskogaSamhälleServiceUlrika Lundgren

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.