Hoppa till huvudinnehållet

Ny fredagsaktivitet för Norén och Bodin med Allsång på Borggården

Publicerad:
Björn Bodin och Åke Norén är en ny konstellation i musiksammanhang när de tillsammans ska ha Allsång på Borggården på Hotell Alfred Nobel.
Björn Bodin och Åke Norén är en ny konstellation i musiksammanhang när de tillsammans ska ha Allsång på Borggården på Hotell Alfred Nobel. Foto: Helena Lundberg

Inom kort kliver den nya konstellationen Norén och Bodin upp på scenen. Tillsammans ska de ge Karlskoga sitt eget svar på Allsång på Skansen, nämligen Allsång på Borggården.

– Jag har nog tänkt att det blir Skansen och Liseberg som ska lära sig av oss, säger Åke Norén och ler brett.

För en tid sedan fick han frågan från Hotell Alfred Nobel om han visste ”någon” som kan hålla i en allsång. Åke nappade själv, men kände att två är bättre än en. Inte minst med tanke på att låtvalen som ofta förekommer.

– Det kan bli schlager och där kommer den där jävla Lasse Holm in i bilden, säger han och skrattar innan han fortsätter:

– ”Bra vibrationer” och övriga låtar går inte att spela på gitarr. Nästan allt är skrivet på piano.

Han vände sig då till Björn Bodin från Degerfors. Björn jobbar som barpianist och har bland annat varit med på ABBA-showen för några år sedan.

– Vi leder allsången tillsammans helt enkelt med piano, en gitarr och sen sjunger vi båda två. Med det sagt ska vi inte stå och underhålla, vi ska leda publiken att vara med i underhållningen, säger Björn Bodin.

Första gången

Åke och Björn har stått på samma scener och haft kontakt i olika musiksammanhang, men att arbeta ihop gör de för första gången. Trots det känns de redan samspelta i hur de hoppas att konceptet ska tas emot och hur de vill att det ska genomföras.

Och de har redan bestämt vilken lokal låt som ska inleda allsångskvällarna i Karlskoga.

– Det blir ”Jag vill vara din Margareta” som får vara vårt svar på ”Stockholm i mitt hjärta”, säger Åke och syftar till inledningslåten på Allsång på Skansen.

Norén och Bodin är redo på den nybyggda allsångsscenen inne på hotellets borggård.
Norén och Bodin är redo på den nybyggda allsångsscenen inne på hotellets borggård. Foto: Helena Lundberg

De utesluter inte heller att vissa av allsångskvällarna kommer ha någon gästartist längs vägen och även med temakvällar som exempelvis schlager, ABBA eller till och med ett allsångsquiz.

– Men även om vi har ett tema så kommer det inte enbart vara de låtarna som vi spelar, säger Björn.

Har ni behövt öva in en massa låtar nu?

– Nej, man inser det märkliga i att man kan de flesta låtar ändå. När någon önskar en viss låt när man spelar så överraskas man alltid av att man redan kan låten, säger Åke och berättar att det kommer bli möjligt att önska låtar under kvällen.

Utmaningen

De hoppas att konceptet ska tas väl emot och att många Karlskoga- och Degerforsbor ska passa på att stämma in i allsången.

– Tanken är att vi kan locka matgästerna på Baptista att vara med, men även de som enbart vill komma för allsångskvällen. Alla är välkomna, säger Åke.

De båda ser såklart fram emot vad som komma skall även om det också innebär en liten utmaning för de rutinerade musikerna.

– Vi ska hitta varandra i det här, enas och dra lite i varandra. Allt annat man gör annars rullar bara på så utmaningar är alltid kul, säger Björn och fortsätter:

– Och sen få kastas ut och göra något som inte tidigare gjorts och locka hit en ny publik, det ser vi fram emot. Men framförallt vill vi få folk att må bra.

Fyra fredagar i juli med start vecka 27 kommer de vara redo på den nybyggda scenen inne på Hotell Alfred Nobels borggård. Mitt emot finns ett nästan lika nybyggt stort trädäck med massor av plats för deras publik.

Artikeltaggar

AbbaÅke NorénAllsångDegerforsHotell Alfred NobelKarlskogaMusik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.