Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogafesten lockade storpublik: ”Härligt att se alla åldrar”

Publicerad:
Fredagens folkfest i Karlskoga lockade till sig en bred skara besökare.
Fredagens folkfest i Karlskoga lockade till sig en bred skara besökare. Foto: Love Tallmyren

Myra Granberg, Danny Saucedo och en toppad energinivå bland de i publiken. Tre faktorer som under fredagskvällen rönte nya framgångar för årets upplaga av Karlskogafesten - trots en stundtals tvivelaktig väderlek.

Den för medborgarna kostnadsfria folkfesten har tidigare år tagit emot både Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant, men i år var det alltså den högaktuella Myra Granberg och den för många välbekanta Danny Saucedo som intog scenen.

Granberg slog igenom först 2019 och sedan dess har hennes musik strömmats över 135 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify, där ”Lose my mind” och ”Tills mitt hjärta går under” är klara favoriter.

Publik från och utanför trakten

Den växande populariteten hos den 28 år gamla och Skellefteåbördiga Myra tog sig uttryck även under fredagskvällen, då främst i form av massorna som samlats på festivalområdet, som för kvällen upprättats vid Badhusplan på Näset.

Victor Kallin och Jonna Wulfstrand.
Victor Kallin och Jonna Wulfstrand. Foto: Love Tallmyren

I vimlet finns 17-åriga Karlskogabon Jonna Wulfstrand, som i sällskap med pojkvännen Victor Kallin kommit för att uppleva åtminstone en av de två gästande artisterna.

– Vi vill se Myra Granberg! Hon är bra, säger Jonna.

Trots arrangemangets lokala anspelning återfinns också mer långväga åskådare.

James Ssempasa och Emma Sörensen.
James Ssempasa och Emma Sörensen. Foto: Love Tallmyren

– Danny Saucedo ska bli kul att höra, säger James Ssempasa som tillsammans med Emma Sörensen anlänt från Stockholm.

Har du någon favoritlåt med honom?

– Nja, det är svårt att nämna någon på rak arm. Alla låtar är en favorit kan man säga. Min bror är producent och han brukar spela mycket som Danny gjort, svarar James.

Tidningen på plats

På folkfesten närvarade också KT-Kuriren. Där gavs de som var nyfikna möjlighet att ställa frågor och få svar kring tidningens uppdrag och även vara med och tävla om biljetter till Boda Borg.

– Vi har fått förvånansvärt få frågor om frekvensneddragningen som sker i höst. Men det har däremot varit flera riktigt bra diskussioner om hur det ska gå till, meddelar chefredaktör Catarina Lindström som också uppger att intresset för tävlingen varit stort.

KT-Kuriren gjorde ett nedslag för att prata journalistik och tävla ut biljetter till Boda Borg. Främst i bild syns chefredaktör Catarina Lindström.
KT-Kuriren gjorde ett nedslag för att prata journalistik och tävla ut biljetter till Boda Borg. Främst i bild syns chefredaktör Catarina Lindström. Foto: Love Tallmyren

När Myra Granberg väl intog scenen var det inget att missta sig på - jublet och mobilkamerorna som höjdes avslöjade publikens intresse. Bland dessa står Liselotte Brandberg Kilestad i lag med maken Stefan.

 • Liselott Brandberg Kilestad med maken Stefan Kilestad.
  Liselott Brandberg Kilestad med maken Stefan Kilestad. Foto: Love Tallmyren
 • Myra Granberg på scen.
  Myra Granberg på scen. Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren

– Det är fantastiskt att de ordnar det här. Alla har råd att komma hit eftersom det är gratis, det är härligt att se alla åldrar, säger Liselotte.

Vad tycker ni om musiken?

– Förutom att det är lite svårt att höra vad hon sjunger på grund av den höga basen så är det bra. Jag har hört henne ofta på radion men aldrig live, svarar Liselott.

Även om himmelen vid flera tillfällen under kvällen varit fylld med orosmoln klarade man sig undan regn och emellanåt skingrade sig täcket då solens strålar visade sig. Senare intog också Danny Saucedo med bandet Pink Noise scenen för att sätta punkt för 2023 års upplaga av Karlskogafesten.

 • Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren
 • Foto: Love Tallmyren

Artikeltaggar

ArtisterDanny SaucedoKändisarKarlskogafestenMusikMyra GranbergNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.