Hoppa till huvudinnehållet

Mardrömsbesked för Degerfors – anfallsstjärnan missar resten av säsongen

Publicerad:
Dijan Vukojevic.
Dijan Vukojevic. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors IF:s anfallsstjärna Dijan Vukojevic missar resten av säsongen på grund av korsbandsskada.

– Jag blev chockad när jag fick beskedet, säger Vukojevic.

Det var i träningsmatchen mot Djurgården som han tvingades lämna planen.

– Jag skulle sträcka ut benet och gå in i en tackling och då kom det en kille över knät från sidan, berättar Vukojevic.

Han fortsätter:

– Det gjorde jäkligt ont. Jag brukar inte slänga mig eller skrika. Här skrek jag till ordentligt. 30 procent var smärta och 70 rädsla. Vi testade knät på plats och då såg det ändå stabilt ut.

Anfallaren genomgick en magnetkameraundersökning under torsdagen och senare fick han beskedet att främre korsbandet var av.

– Jag har ändå tagit beskedet bättre än vad jag hade trott. Men det kom faktiskt som en chock. Jag gick av planen själv och har kunnat gå på benet hela veckan. Jag trodde nog bara att var någon stukning eller så.

– Jag förstår inte hur jag har kunnat gå så pass bra. Fick förklaringen att jag är stark i muskulaturen runt om. Det är därför som det är stabilt. I längden kommer jag inte kunna göra det. Då kommer benet ge vika.

Operation väntar

Vukojevic försöker ändå se positivt på skadan.

– Med stor sannolikhet missar jag ingenting av nästa säsong och jag har ett år kvar på kontraktet. Till skillnad mot om skadan hade skett under hösten. Då hade jag missat delar av nästa säsong också.

Så fort svullnaden har lagt sig väntar operation och därefter lång rehabilitering.

– Jag vet hur jag ska agera när det kommer till träning så det är jag inte det minsta orolig över. Det här kommer att bli bra.

Hur kommer det bli att stå vid sidan när laget kämpar om nytt kontrakt?

– Tufft, så klart. Jag tror att grabbarna löser det. Jag önskar dom all lycka. Jag kommer att vara på plats mot Värnamo och stötta. Vi känns mer stabila i år än förra säsongen. Det här fixar vi.

Tidigare ÖSK-spelare aktuell för Degerfors: ”Ett namn vi pratat om”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrDijan VukojevicDjurgårdenFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.