Hoppa till huvudinnehållet

Succé för William Tran i Kroatien: ”Jättestort för mig”

Publicerad:
Stortalangen William Tran imponerade i världscuptävlingen i Kroatien.
Stortalangen William Tran imponerade i världscuptävlingen i Kroatien. Foto: Privat

Världscuptävlingen i kata i Porec, Kroatien, blev en stor framgång för William Tran.

Trots att han var yngst i U21-klassen tog han bronset.

– Den här prestationen betyder mycket för mig, säger han.

William Tran kommer från Karlskoga och tävlar för Karlstad karateklubb.

I februari blev det ett silver i JEM på Cypern och nu har han rundat av säsongen med en ny stor framgång.

Efter JEM har William fyllt 18 år och har därmed gått upp och tävlar i U21-klassen. Det här är blott hans andra tävling på den nivån och efter en 17:e plats i den första tävlingen slog han nu till på allvar.

– Efter den första tävlingen tänkte jag att jag får ge mig tid och växa in i klassen. Innan tävlingen i Kroatien tänkte jag att jag ska ge järnet utan att ha för stora förväntningar. När jag sedan kom ut på tävlingsmattan kände jag att medaljen ska bli min. Det blev en adrenalinkick som följde mig och det var jätteskönt, berättar Tran.

En stor tävling

Efter en knapp förlust i semifinalen ställdes William mot brittiskt motstånd i bronsmatchen och vann med siffrorna 41,7-41,5.

– Men det är svårt att avgöra hur jämnt det var. Det låter såklart väldigt nära när det handlar om decimaler men det är olika domare så det är svårt att avgöra, förklarar Tran.

Det 18-åriga superlöftet avslutade sin säsong på ett mycket imponerande sätt.

– Den här tävlingen är stor eftersom den ligger centralt i Europa och det är många som kan komma. Jag har precis klivit upp i klassen och är yngst i den så att ta den här medaljen är väldigt stort för mig, säger Tran.

Och han avslutar:

– Alla andra som placerade sig på prispallen är två år äldre än mig. Jag är yngst men jag känner att jag hör hemma där uppe. Den här prestationen betyder mycket för mig och den får mig att känna att resan bara har börjat. Jag har börjat och avslutat den här säsongen bra så jag kunde inte ha önskat mig något bättre!

Artikeltaggar

KampsportKroatienMedaljerPorečWilliam Tran

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.