Hoppa till huvudinnehållet

Wolves spelar vidare i division 1 efter förlust: ”Är rätt nivå just nu”

Publicerad:
Tommy Axelsson, huvudtränare i Karlskoga Wolves.
Tommy Axelsson, huvudtränare i Karlskoga Wolves. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga Wolves behövde aldrig ta ställning till en plats i superserien 2024. Kristianstad Predators vann slutspelsmatchen med 38–16.

– Just nu tycker jag att division 1 är rätt nivå för Karlskoga Wolves. Det gör jag, säger tränaren Tommy Axelsson.

Kristianstad slutade tvåa i grundserien och Karlskoga trea, vilket gav Skånelaget hemmaplansfördel i lördagens helt avgörande slutspelsmatch.

Hemmaplansfördelen visade sig få numerär betydelse ute på planen.

– Vi åkte på tre–fyra sjukdomar under veckan och hade redan lite kort om folk. Vi tänkte att vi skulle bli 20–22 spelare i alla fall. Någon ramlade bort på grund av sjukdom, någon var på jobb och någon hittade inte barnvakt. Livet kom emellan, säger tränare Axelsson.

Wolves lämnade Karlskoga 07.00 på lördagsmorgonen och inledde nio timmar senare matchen med 16 spelare.

– Dom var väl säkert en 35 man. Dom fyllde hela sidlinjen och det gjorde inte vi.

Hur påverkar det?

– Det påverkar ju jättehårt. Man spelar ju som sagt med elva spelare i ”offence” och elva i ”defence”. Dom kunde byta helt mellan ”offence” och ”defence” medan vi hela tiden behövde ha kvar sex spelare på planen.

”En bra match”

Karlskogalaget förlorade med 16–38 efter att ha jämnat ut ställningen under andra halvlek.

– Vi gjorde det vi kunde med manskapet vi hade. Vi gjorde mer poäng nu, på 16 man, än vi gjorde när dom var här och spelade.

Wolves förlorade den matchen med 3–42 trots att man då var 28 spelare.

– Vi gjorde en bra match, men det räckte inte hela vägen, säger Axelsson om lördagens drabbning.

I och med resultatet erbjuds nu Kristianstad Predators en plats i högstadivisionen superserien medan Karlskoga Wolves spelar kvar i division 1.

– Just nu tycker jag att division 1 är rätt nivå för Karlskoga Wolves. Det gör jag. Det är där vi ska vara och där är vi med och slåss i toppen, säger Axelsson.

– Sen vore det roligt att spela i superserien, men då behöver vi kanske ha lite bättre struktur på laget och träningar, på saker runt omkring. I division 1 är vi ett topplag och vi ska bygga på det, tycker jag.

Skillnaderna

Axelsson säger så här om skillnaderna mellan superserien och division 1:

– Skillnaden är ju att ett superserielag... Jag vet lite bakom och dom har ju allt från 15–25 kontrakt. Spelarna behöver inte betala något för att vara med i klubben, så att säga. Men då kommer vissa andra krav, med 100 procents närvaro på träningar och matcher. Där är vi inte i division 1.

– Spelarmässigt har vi säkerligen 10–15 spelare som skulle ta plats i ett superserielag. Så stor skillnad är det inte – det är det runt omkring.

Hur sammanfattar du den här säsongen?

– Jag är jättenöjd. Det var mitt första år som ”head coach” och mitt mål var att ta oss till slutspelet. Att vi åkte ner med 16 man och gjorde en så pass bra match i slutspelet gjorde att mitt hjärta växte ännu mer.

”Återstår att se”

Axelsson berättar att han och klubbledningen inte har haft någon dialog om framtiden ännu.

– Vi har sagt att vi ska göra klart säsongen först.

Vet du vad du personligen vill?

– Den tanken har jag faktiskt inte funderat på. Så som det ser ut i dag så vet jag faktiskt inte. Det återstår att se. Det är inget beslut jag kommer ta snabbt, utan jag kommer verkligen fundera.

– Jag kommer inte sluta med fotboll, det kommer jag inte göra. Sen om jag är ”head coach” eller hjälper till runt omkring... Men fotboll kommer jag nog aldrig sluta med.

Fotnot: Limhamn Griffins möter Ystad Rockets i den andra matchen i division 1-slutspelet. Vinnaren där erbjuds också en plats i superserien 2024.

Tommy Axelsson är nöjd med sin första säsong som huvudtränare. Här klappar han om en spelare under storsegern mot Göteborg Marvels 21 maj (38–0).
Tommy Axelsson är nöjd med sin första säsong som huvudtränare. Här klappar han om en spelare under storsegern mot Göteborg Marvels 21 maj (38–0). Foto: Dennis Pavlovic
Slutspel för Wolves – som kan gå upp: ”Tror stenhårt på vinst”

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollKarlskogaKarlskoga WolvesKristianstadKristianstad PredatorsTommy Axelsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.