Hoppa till huvudinnehållet

Australiens försvarsdepartement köper mer Carl-Gustaf

Publicerad:
Granatgeväret Carl-Gustaf. Foto: FREDRIK PERSSON

Saab har fått en order från Australiens försvarsdepartement på ytterligare leveranser av granatgeväret Carl-Gustaf M4. Ordervärdet är 400 miljoner kronor och leveranser är planerade åren 2024 till 2025.

”Vi levererar ett modernt vapensystem, utvecklat utifrån användarens behov, som stärker Australiens försvarsmakts förmåga på slagfältet” säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande.

I leveranserna till Australien ingår även Saabs nya riktmedel för Carl-Gustaf M4.

Över 40 länder

Carl-Gustaf är ett väl beprövat vapen som har ett brett utbud av ammunitionstyper, vilket innebär att vapnet är flexibelt och kan användas för olika situationer på slagfältet, oavsett om det handlar om att neutralisera bepansrade fordon eller byggnader, eller att belysa slagfältet vid operationer i mörker.

Carl-Gustafsystemet har levererats till över 40 länder i många delar av världen.

Saab är ett försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning. Saab har 19 000 anställda och utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men är en global verksamhet.

Läs också:

Försvarets ammunitionslager på kritiskt låg nivå – regeringen ändrar reglernaSaab får beställning på Carl-Gustaf-ammunition till SverigeFörsvarsministern: ”Produktionen i Karlskoga behöver öka”

Artikeltaggar

AustralienCarl-GustafGörgen JohanssonNäringslivSaabVapen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.