Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogafesten en gemensam tradition

Publicerad:
Anna Posth skriver att Karlskogafesten kommer att fortsätta som gemensam tradition.
Anna Posth skriver att Karlskogafesten kommer att fortsätta som gemensam tradition.

Tusen tack för all fin respons som vi fått från er kommuninvånare gällande årets Karlskogafest! Det är verkligen roligt att höra av både unga som äldre att det var en lyckad tillställning och att det är ett betydelsefullt arrangemang för oss i Karlskoga.

Liksom i många andra svenska städer arrangerar kommunen en gång om året en stadsfest som är till för alla och med fritt inträde för alla. Det är inkluderande, sammansvetsande och en del av Karlskogas sociala utveckling. Det är en av många aktiviteter som bidrar till ett rikt fritidsliv och vi är så glada för det engagemang som finns hos er invånare.

I samband med Karlskogafesten, Motorsportsveckan, Prideparaden och andra folkliga aktiviteter får vi också en hel del besökare till vår stad. Även det av stort värde både för vår besöksnäring och för vår stads utveckling. Vi vill att fler ska upptäcka Karlskoga som en plats där man vill leva och bo.

Som svar till insändare med signatur ”Undrande” - Karlskogafesten är en långvarig tradition som kommunen arrangerat under många år och visst kräver det ekonomisk finansiering då både artister, våra leverantörer och vår projektorganisation ska få betalt för arbetsinsats. Värdet för våra restauranger, butiker, lokala leverantörer och hela vår besöksnäring överskrider alla våra kostnader. Detta tillsammans med värdet över den glädje och stolthet som Karlskogabor uttrycker gör att Karlskogafesten kommer fortsätta genomföras som en av våra gemensamma traditioner för oss i Karlskoga. Du får gärna kontakta mig för vidare redogörelse kring vårt arrangemang, dess kostnader och fortsatta arbete.

Tack igen och en trevlig sommar önskar jag er alla!

Anna Posth, Karlskogabo och näringslivschef i Karlskoga kommun

Artikeltaggar

Anna PosthBesöksnäringButikerHandelKarlskogaKarlskoga kommunKarlskogafestenNäringslivRestaurangerTraditioner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.