Hoppa till huvudinnehållet

Kyrkkaffe med frågestund kring sammanslagningen

Publicerad:
Det pågår en utredning om Karlskoga församling och Degerfors-Nysunds församling ska slås ihop till ett gemensamt pastorat. Allmänheten kan ställa frågor kring det vid kyrkkaffet framöver och svarar gör bland andra kyrkoherde Pernilla Rosin samt kyrkoråden i båda församlingarna, vars ordföranden här syns i bild Johanna Svärd (S) ordförande i Degerfors-Nysunds församling och Anders Olsson (S) ordförande i Karlskoga församling.
Det pågår en utredning om Karlskoga församling och Degerfors-Nysunds församling ska slås ihop till ett gemensamt pastorat. Allmänheten kan ställa frågor kring det vid kyrkkaffet framöver och svarar gör bland andra kyrkoherde Pernilla Rosin samt kyrkoråden i båda församlingarna, vars ordföranden här syns i bild Johanna Svärd (S) ordförande i Degerfors-Nysunds församling och Anders Olsson (S) ordförande i Karlskoga församling. Foto: Kajsa Juslin

Har du funderingar kring hur det blir vid en eventuell sammanslagning av församlingarna i Degerfors-Nysund och Karlskoga? Svar kan du kanske få i samband med de frågestunder församlingarna anordnar vid tre olika tillfällen.

Karlstad stift har, efter förfrågan från Degerfors-Nysunds församling, utrett vad en indelningsändring skulle innebära. Nu ligger utredningen ute på remiss och i början av september ska församlingarna säga sitt.

Dessförinnan ges allmänheten möjlighet att ställa frågor till kyrkoherden och till kyrkorådet. Det sker vid tre olika tillfällen, i samband med kyrkkaffet efter gudstjänsterna. Det första tillfället är den 30 juli och därefter vid två tillfällen i augusti.

Då kan två församlingar bli en: ”En väldigt bra idé”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors-Nysunds församlingEtik och religionFörsamlingarGudstjänsterJohanna SvärdKarlskogaKarlskoga församlingKarlstadPernilla RosinSocialdemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.