Hoppa till huvudinnehållet

22-åriga Karlskogatjejen har gjort författardebut: ”Någonting måste jag göra”

Publicerad:
22 år gamla Tilde Stoor har gett ut sin första bok.
22 år gamla Tilde Stoor har gett ut sin första bok. Foto: Privat

Ett tidigt intresse för skrivande ledde till Karlskogatjejens författardebut. Tilde Stoor släppte i förra veckan sin första bok ”Tvillingintermezzot”, en gripande historia om tvillingskap och människors gränser.

Det började på en resa med familjen för tre år sedan. Karlskogatjejen Tilde Stoor satt på stranden och visste inte riktigt vad hon skulle fördriva tiden med, så ett block och en penna inhandlades och blev startskottet på 22-åringens författarkarriär.

– Jag har alltid gillat att kolla på deckarfilmer, kriminalserier och läsa böcker. På stranden började jag skriva, och sen när vi kom hem från semestern fortsatte jag, berättar Tilde och fortsätter:

– Hela den sommaren satt jag på vår baksida och skrev. Sedan har det fortsatt så under de här tre åren. Jag har skrivit fram och tillbaka. Suddat ut och skrivit på nytt.

Tilde Stoor visar upp sin bok "Tvillingintermezzot".
Tilde Stoor visar upp sin bok "Tvillingintermezzot". Foto: Privat

Förra sommaren var boken helt klar, men Tilde studerar heltid på högskola i Stockholm och en bokrelease tar tid. Så istället för att ge ut boken då valde hon att vänta och använda tiden till att finslipa på boken.

– Jag kontaktade olika förlag och fick erbjudande om att ge ut den från två stycken. Men det kostar en hel del att ge ut en bok, så jag valde istället att ge ut boken själv för att hålla ner kostnaderna, förklarar Tilde.

Deckare

Tildes bok ”Tvillingintermezzot” är en deckare som enligt författaren själv en gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att tjäna pengar, och om hur tvillingskapet formar individer som lever med ett syskon som är född samma dag.

– Boken är helt fiktiv och baseras inte på några verkliga händelser. Självklart har jag tagit inspiration från det faktum att jag själv är en enäggstvilling, men utöver det är allt påhittat, berättar Tilde.

På frågan om vad som är nästa steg i författarskapet svarar Tilde att det är något tiden får utvisa. Just nu lägger hon allt fokus på skolan, men skriver med jämna mellanrum på fritiden.

– Jag kommer nog aldrig sluta skriva, det kanske blir en till bok. Men det är ingenting jag vill ge ett löfte om. Det får ta den tid det tar i så fall, säger Tilde.

Tildes bok finns att titta närmare på via de flesta stora boksidor och även via hennes Instagramkonto författardrömmen.

Artikeltaggar

BöckerDeckareFörfattareHistoriaLitteraturStockholmTilde Stoor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.