Hoppa till huvudinnehållet

För det älskar jag dig

Publicerad:
ENKÖPING 20130920Bröllop. Ett brudpar går hand i hand. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10180
ENKÖPING 20130920Bröllop. Ett brudpar går hand i hand. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10180 Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

”Jag sitter mitt emot min man och dotter, hon håller krampaktigt i en nagellackspensel som är den klaraste rosa jag någonsin sett, han spretar med sina fingrar precis som hon instruerat.

Koncentrerat målar hon nagel för nagel på honom och han andas långsamt och tyst, allt för att inte störa henne. När tio naglar är målade ler båda ikapp när de tittar på varann.

” Så fint det blev Freja! utbrister han och hon nickar instämmande”

Sen tar han sin golfbag över axeln och åker upp och spelar golftävling.

Jag hann fundera att han kanske ville ta bort sitt nagellack, men slog bort tanken snabbt när han gick fram till dottern en extra gång, pussade henne i pannan och tackade för att hon ville måla hans naglar.

För det älskar jag dig Fredrik, så obeskrivligt mycket.

I nio av tio fall så vaknar jag även fast du så tyst som möjligt smyger dig ur sängen på morgonen för att smita ut och låta mig sova vidare. För du är mer morgonpigg än mig, det är därför jag möts av nybakade frallor och nybryggt kaffe nio av tio fall varje ledig dag vi har gemensamt när jag kommer ner från trappan.

För det älskar jag dig Fredrik.

Du spelar upp en ny låt du hittat som du fastnat för som du vill dela med mig för du tror att jag kanske också skulle kunna tycka om den och den blir min mest spelade låt under sommarens första månad.

För det älskar jag dig Fredrik. För att du valt att dela ditt liv med mig.

Jag vet att jag säkert tar mer än vad jag ger många gånger älskling, som när du ivrigt suttit och letat efter en passande film för kvällen i 20 minuter och det visar sig vara en actionfilm men jag ville ha en komedi, du sitter frågande eftersom jag gett dig ”fria tyglar” men ändå kommer med synpunkter och ditt nya letande efter en komedi får istället börja.

Eller när jag säger att jag vill ha choklad och inget mer men ifrågasätter ändå varför du inte köpte med chips också?

För det älskar jag dig Fredrik. För du ger aldrig upp.

Du har sett mina starkaste stunder och mina svagaste här i livet, och jag har sett dina för så länge har vi hängt ihop nu. Halva mitt liv har det varit du och jag.

Vi har skrattat, gråtit, bråkat, misslyckats, lyckats i vår vardag. För det älskar jag dig Fredrik.

För 11 år sedan gifte vi oss idag, 14 juli 2012.

Tack för att du älskar mig som du gör.

”Det var du och jag mot världen.

Så var det då, så är det nu, du och jag mot världen.

Alltid jag och du”

Grattis på bröllopsdagen älskling! Idag får du välja film!”

Artikeltaggar

BröllopFilmerKärlekKomediMänskligt