Hoppa till huvudinnehållet

Totala kostnaden borde kunna redovisas

Publicerad:
Signaturen ”Undrande” tycker att kostnaderna för Karlskogafesten 2023 borde redovisas offentligt.
Signaturen ”Undrande” tycker att kostnaderna för Karlskogafesten 2023 borde redovisas offentligt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Karlskogafesten en gemensam tradition”

Jag är inte förvånad att du inte kan berätta vad det kostar totalt att anordna festen. Antingen så vet ni inte själva eller så vill ni inte berätta.

Jag som skattebetalare hade hellre sett att Karlskogafesten upphandlades som allt annat inom kommunal regi. Sätt ett belopp på x antal kr och låt diverse eventbolag presentera och tävla om vad de kan göra för den summan. Karlskoga Kommun och kommunanställda ska inte agera eventbolag och lägga massvis med resurser på en enda fest som varar i ett par timmar. Du skriver att värdet för våra restauranger, butiker etc överskrider alla era kostnader, du får ursäkta mig men det tror jag inte på långa vägar.

Karlskoga Kommun ska ägna sig åt sin kärnverksamhet och inte bedriva eventföretag på skattebetalarnas bekostnad. Man läser varje vecka hur det fattas pengar inom den kommunala verksamheten och då hade jag och säkert många med mig hellre sett att de pengarna hamnar där de gör större nytta, tex skolskjuts, frukost i alla skolor, mer pengar till lärarna etc, listan kan göras lång. Jag är helt säker på att ett eventbolag kan halvera kostnaden för ett likartat arrangemang istället för att kommunen som inte har kunskap och erfarenhet ger sig på att arrangera fester. Den totala kostnaden för Karlskogafesten är inte enbart av intresse för mig utan säkert för de flesta av oss som betalar skatt i Karlskoga, därav borde den totala kostnaden kunna redovisas offentligt när man frågar efter den. Ni har väl en budget att utgå från ? Det kan inte vara svårt att svara på.

Tack för ditt svar även om det inte var allt för uttömmande. Hoppas på en fin sommar.

Mvh Undrande

Artikeltaggar

BudgetarEkonomiKarlskogaKarlskogafestenLärareSkatterSkolor