Hoppa till huvudinnehållet

Slarvigt Degerfors föll tungt mot Sirius

Publicerad:
Karim Mammar och Christos Gravius deppar efter ett av Sirius mål.
Karim Mammar och Christos Gravius deppar efter ett av Sirius mål. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Degerfors IF föll tungt i hemmamatchen mot Sirius på lördagen. Bortalaget tog en enkel seger och lämnade Stora Valla med tre poäng efter slutresultatet 0–3.

Matchen började svängigt. Den första kvarten bytte lagen några småchanser, där DIF:s farligaste var ett inlägg från Sebastian Ohlsson som Elyas Bouzaiene så när nådde i straffområdet.

I den 17:e minuten tog Sirius ledningen efter ett snabbt anfall på högerkanten.

Siriusspelare slog ett inlägg som nyförvärvet Wessam Abou Ali sträckte ut och nickade in i en lobb över Sondre Rossbach i DIF-målet.

Degerfors slarvade en del i den första halvleken och Sirius kontrade flera gånger. I den 33:e minuten kom dock DIF:s bästa målchans dittills.

Elyas Bouzaiene slog ett lågt inlägg från höger som gick ända bort till Joe Gyau, som dock sköt högt över.

I stället för ett kvitteringsmål gjorde Sirius 0–2 efter nytt slarv, där Johan Mårtensson inte mötte upp Sebastian Ohlssons lite för lösa uppspel ändra fram, och Sirius kunde bryta och placera in bollen genom Daniel Stensson.

Rasmus Örqvist hade en riktigt farlig nick i den 42:a minuten, men Sirius målvakt Jakob Tånnander räddade fint till hörna.

Ställningen i halvtid var 0–2 till bortalaget.

Tidigt byte

Till den andra halvleken byttes Diego Campos in direkt och ut gick Karim Mammar.

Sirius skapade en hörna direkt och tog tag i spelet de första minuterna. I den 52:a minuten skapade DIF en hörna som Sirius målvakt plockade ner.

Strax efter ropade Degerfors på straff när Joe Gyau föll i en närkamp i straffområdet, men domaren lät spelet fortsätta.

Därefter gjorde Sirius 0–3.

Ett snabbt uppspel ledde till ett friläge från nästan halva planen, efter att det uppluckrade Degerforsförsvaret inte lyckats bryta. Joakim Persson kom helt ren och placerade in bollen vid Rossbachs vänstra stolpe.

DIF jagade

Degerfors böt ut Johan Mårtensson och Elyas Bouzaiene mot Damjan Pavlovic och Peter Gwargis med halvtimmen kvar. Under en period där Degerfors skapade sina bästa lägen för matchen.

En dubbelhörna ledde till skottläge i straffområdet, som dock täcktes undan. Kort efter slog Pavlovic ett inlägg från höger som även Douglas Bergqvist fick skottläge på, men bollen hann brytas av Siriusförsvarare.

I den 78:e minuten kom DIF:s allra bästa läge, när Rasmus Örqvist slog ett inlägg till Peter Gwargis. Den senares avslut gick dock precis utanför målvaktens högra stolpe.

I 90:e minuten var det nära igen och Degerfors fick en hörna. Även Diego Campos hade ett läge på tilläggstid och Sirius ett avslut i stolpen, men några fler mål blev det inte i matchen, och Sirius kunde ta med sig tre säkra poäng hem från Degerfors.

Publiksiffran på Stora Valla uppgick till 4 426.

Degerfors föll stort på Stora Valla – så var matchen minut för minutBesviken Solberg efter förlusten: ”En del konstiga beslut”

Artikeltaggar

Damjan PavlovicDegerforsDegerfors IF HerrElyas BouzaieneFotbollIK Sirius BKJohan MårtenssonKarim MammarSebastian OhlssonSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.