Hoppa till huvudinnehållet

Bengt visar upp sin drömbil — Motorträff lockade bilfantaster i alla åldrar

Publicerad:
Svägerskorna Åsa Karlsson och Mia Gyllström tillsammans framför bilen ”Bosse”.
Svägerskorna Åsa Karlsson och Mia Gyllström tillsammans framför bilen ”Bosse”. Foto: Kajsa Juslin

Strålande sol och brummande motorer. På Degernäs Herrgård samlades människor i alla åldrar för att dela sin kärlek för bilar.

– Jag älskar allt som brummar, säger besökaren Mia Gyllström och skrattar.

Under torsdagskvällen kikade solen fram och bjöd på en mysig sommarkväll för de motorintresserade som tog sig till Degernäs Herrgård för att ställa ut och titta på bilar.

Redan vid klockan 17 hade flera förare med bilar hittat till herrgården för att ställa ut sina pärlor. Och på plats fanns allt från Porsche, A-traktorer till sportbilar och muskelbilar.

Unik bil

Kevin Lundström tillsammans med flickvännen Alexandra Witzen råkade hamna i utställningen av en ren slump och hade den enda A-traktorn på plats.

– Vi åkte runt i trakterna och såg att det var någon motorträff så vi skulle egentligen bara svänga förbi för att kolla, men då vinkade de in oss här vid utställningen, berättar Kevin som har ägt sin A-traktor i ungefär ett år.

Alexandra Witzen tillsammans med Kevin Lundström hamnade på motorträffen av en slump.
Alexandra Witzen tillsammans med Kevin Lundström hamnade på motorträffen av en slump. Foto: Kajsa Juslin

På gärdet där utställningen ägde rum kunde man blicka ut över alla möjliga typer av bilar — både nytt och gammalt.

En av dem som hade en av de äldre modellerna var Bengt Bjurström, som under kvällen dök upp med sin Ford -34, som han har ägt sedan ett år tillbaka.

– Allt är nytt men modellen i sig är sedan 1934. Den har jag drömt om länge och för lite mer än år sedan fick jag syn på den här och då slog jag till på direkten, berättar han stolt.

”Väldigt intensivt”

Han berättar att hans passion för bilar alltid har funnits men det är inte förrän under pensionen som han har kunna satsa helhjärtat på sin hobby.

Bengt Bjurström tillsammans med en av hans fyra pärlor.
Bengt Bjurström tillsammans med en av hans fyra pärlor. Foto: Kajsa Juslin

– Det har pågått väldigt intensivt sedan jag gick i pension för ungefär tio år sedan. Jag tycker även om att meka med bilarna.

En svart Dodge Dart Swinger -72 svänger in på utställningen och ut kliver svägerskorna Mia Gyllström och Åsa Karlsson, som berättar att intresset för bilar har funnits sedan barnsben.

– Kärleken för bilar har funnits med sedan länge och det är något jag växt upp med. Jag älskar allt som brummar, säger Mia och skrattar.

Christer Lundqvist passade på att försöka sälja av sin bil för att kunna byta upp sig till en nyare modell.
Christer Lundqvist passade på att försöka sälja av sin bil för att kunna byta upp sig till en nyare modell. Foto: Kajsa Juslin

Under kvällen erbjöds både livemusik och grillat. För den som var sugen på ölkorv kunde man också svänga förbi ölkorvsståndet för att köpa hem egengjord ölkorv.

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomDegernäsFordHobbyMotorMotorsportPensionUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.