Hoppa till huvudinnehållet

Viaplay drar ner på egna manusproduktioner

Publicerad:
Viaplay säger upp anställda och drar ner på egna manusproduktioner. Arkivbild.
Viaplay säger upp anställda och drar ner på egna manusproduktioner. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Viaplay drar ner på de egna tv- och filmproduktionerna med manus. Det framgår av den nye vd:n Jørgen Madsen Lindemanns digitala presentation av den senaste kvartalsrapporten.

Redan i juni berättade den krisade strömningstjänsten att färre ville abonnera. I samband med den nya kvartalsrapporten berättade ledningen att man planerar att göra sig av med 25 procent av de anställda. Även utbudet kommer att förändras. Inköpta serier, som i fjol fick 62 procent av investeringarna, ska ökas till 72 procent. Även de egenproducerade realityserierna prioriteras ("Paradise", "Lyxfällan" med flera) medan Viaplay i stället drar ner på de egenproducerade tv-serierna och filmerna med förskrivna manus.

2024 ska 16 procent av investeringarna läggas på de egna produktionerna med manus, jämfört med 29 procent i år.

När det gäller det för strömningstjänsten så viktiga sportutbudet, bland annat sändningarna av Premier League och Formel 1, har företagsledningen inte presenterat några förändringar.

Artikeltaggar

FilmerFormel 1InvesteringarLyxfällanNöje/KulturPremier LeagueTV-serierViaplay

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.