Hoppa till huvudinnehållet

Hade indraget körkort – körde bil ändå

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: Erik Simander/TT

Kvinnan, som är i 25-årsåldern har vid två tillfällen fått sitt körkort indraget på grund av hon kört bil och varit påverkad av narkotika. Men det stoppade inte kvinnan.

Nu har hon dömts igen, den här gången för olovlig körning.

Kvinnan kom körandes på Häsängsvägen i Karlskoga den 9 juni. Polisen stoppade och kontrollerade bilen. Efter en slagning i registret framkom det att kvinnan inte hade något körkort, det hade blivit indraget.

Kvinna har erkänt att hon körde bil vid det aktuella tillfället, men bestritt ansvar för brott eftersom hon inte visste om hon hade blivit av med körkortet eller inte.

Tingsrätten skriver i domen att det genom körkortsuppgifter har framkommit att kvinnans körkort var återkallat vid tidpunkten för den aktuella körningen och att hon också hade delgivits återkallelsen. Mot bakgrund av detta råder det inte någon tvekan om att kvinnan förstod att hon inte fick köra bil med återkallat körkort.

Kvinna har både 2021 och 2022 dömts för rattfylleri när hon kört bil och varit narkotikapåverkad. Vi båda tillfällena fick hon körkortet indraget.

Kvinnan döms för grov olovlig körning till 11 000 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHäsängsvägenKarlskogaKörkortOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.