Hoppa till huvudinnehållet

Backlöftet från DIF som både Strömtorp och KB vill ha

Publicerad:
Liam Svensson.
Liam Svensson. Foto: Tomas Nilsson

Backen Liam Svensson från Degerfors IF:s P19-lag i superettan är intressant för både Strömtorps IK och KB Karlskoga i division 3.

Det bekräftas av SIK:s tränare Niclas Mendritzki och av KB-tränaren Stefan Blom.

Svensson har i början av veckan provtränat med KB.

Med start på onsdagskvällen ska han även känna sig för hos SIK innan han tar ett beslut om sin fotbollsframtid.

”Bollskicklig”

Mendritzki känner Svensson mycket bra från deras gemensamma tid i DIF:s P17-lag, när ”Mende” var tränare och Svensson spelare.

– Det är en bollskicklig spelare som jag tror kommer må bra av att spela seniorfotboll under hösten. Även om det är mycket bra nivå i DIF är det skillnad att spela mot seniorer. Jag tänker då framför allt på närkampsspelet och de dueller som blir man mot man.

Att bland andra Svensson är aktuell för seniorspel redan nu beror på att DIF meddelat spelare i P19-laget att det inte är troligt med A-lagskontrakt till nästa säsong.

KB har även uppvaktat Sixten Eriksson och Elliot Binning Karlsson från DIF:s P19-lag.

SIK och KB är seriekonkurrenter i division 3. SIK ligger fyra efter vårsäsongen, på samma poäng som trean, medan nykomlingslaget KB är på nerflyttningsplats: med fem poäng upp till en kvalplats och med tio poäng upp till fast mark.

Artikeltaggar

Degerfors IF JuniorDivision 3 västra SvealandFotbollKB KarlskogaNiclas MendritzkiStefan BlomStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.