Hoppa till huvudinnehållet

Målvakten Sigge Jacobsson lämnar KSK för division 2: ”En enormt stor förlust”

Publicerad:
Sigge Jacobsson byter Karlskoga SK mot Örebrolaget BK Forward.
Sigge Jacobsson byter Karlskoga SK mot Örebrolaget BK Forward. Foto: Tomas Nilsson

Målvakten Sigge Jacobsson lämnar Karlskoga SK. Han tar steget över till BK Forward i division 2. Hugo Bergström från Strömtorps IK kan ersätta.

Sigge Jacobsson har varit en nyckelspelare under den imponerande resan från sjuan till fyran.

– Det är en enormt stor förlust. Inte bara för att han, enligt mig, är den bästa målvakten i östra Värmland. Kanske till och med i hela Värmland bortsett proffsklubbarna. Det är också en informell ledare på planen och i omklädningsrummet. Den största förlusten är där, tycker jag, säger Alexander Parmhed.

– Han har blivit jagad av klubbar högre upp genom hela karriären. Han är väl värd chansen och det var verkligen på tiden att han tog den. Han har potential för att vara målvakt i ett bra mycket bättre lag, fortsätter KSK:s sportchef.

Spelarna informerades

Tränaren Joakim Rydh, som informerat spelarna i truppen om förändringen, är även han medveten om att det sportsligt sett blir ett tungt ”tapp” för KSK när Sigge Jacobsson tackar för sig.

– Han blir saknad på alla sätt. Utan Sigge hade vi knappast varit där vi är i dagens läge. Han kommer att vara spelklar inför omstarten i division 2.

Bortamatch mot Säffle på fredag. Båda lagen har tolv poäng, med Säffle på negativ kvalplats och Forward placeringen ovanför.

Rydh igen:

– Det här är ytterligare ett bevis för att KSK är en bra miljö för lovande spelare att utvecklas i för att vara redo att ta steg uppåt. Vi kommer aldrig stoppa någon som vill ta chansen utan glädjer oss med den som får möjlighet att spela högre upp.

Vill ta chansen

Jacobsson säger så här om klubbytet:

– När jag får chansen känns det dumt att tacka nej. Jag har varit med och tränat med Forward även tidigare under året. Jag vet inte om jag ska stå på fredag eller vara reserv, jag tar det som det kommer.

I Forward är tidigare Degerfors IF-målvakten Oscar Klasson målvaktstränare:

– Han är jättebra. Jag har bara gott att säga om honom. Jag kan även lära mig mycket av min målvaktskollega ”Carla”.

Mycket rutinerade Andreas Carlström.

Om att lämna KSK säger han:

– Det känns jobbigt. Jag har 3,5 säsong bakom mig där och fått möjlighet att vara med att gå från division 7 och upp till fyran. Det är jag riktigt stolt över att ha fått vara en del av. Jag ska bo kvar i Karlskoga, som det ser ut nu.

Och alldeles säkert kommer han att fortsätta följa KSK även fortsättningsvis.

Jakt på ersättare

KSK har redan Axel Hjortsberg, en ung förmåga som spelat i divisíon 6-laget under våren, som målvakt.

– Vi vill ha in ytterligare en målvakt, vi ”fiskar” efter det nu. Hugo Bergström, som tränat med oss, från Strömtorp är absolut intressant. Fler alternativ finns. Inget är klart ännu, kommenterar Rydh.

Bergström, som har förflutet i Degerfors IF:s akademi, har spelat i SIK:s B-lag i division 6 under vårsäsongen.

Daniel Kilestad kommer att stanna i Woody’s FC i division 5 och Emil Perkovic har inte den tid som krävs.

Det är annars två spelare som varit aktuella för KSK den dag som Jacobsson lämnar klubben, för det har klubbledningen varit medveten om kommer hända: förr eller senare.

Klart: Mittfältare lämnar Degerfors för ÖrebroklubbSkogman – en positiv överraskning under våren: ”Visat stort Sportenhjärta”

Artikeltaggar

Alexander ParmhedBK ForwardDivision 4 VärmlandFotbollJoakim RydhKarlskoga SKSigge Jacobsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.