Hoppa till huvudinnehållet

Sista dagen för provanställda på Arbetsförmedlingen: ”Det är tungt”

Publicerad:
Reporter Julia Olsson
Julia Olsson
julia.olsson@kt-kuriren.se
Sista dagen för provanställda på Arbetsförmedlingen.
Sista dagen för provanställda på Arbetsförmedlingen. Foto: Johan Nilsson/TT

Fredagen var det sista arbetsdagen för de provanställda på Arbetsförmedlingen i Karlskoga. Medarbetare beskriver stämningen som tung, men också god.

– Vi kommer att sakna varandra och det är tråkigt att vi tvingas skiljas åt, säger en av de provanställda som under fredagen arbetade sin sista dag.

Nu har det passerat en månad sedan cirka 20 provanställda på Arbetsförmedlingen fick det chockartade beskedet att de snart skulle bli av med sina jobb på grund av en nationell besparing.

Karlskoga var en av de kommuner som drabbades värst, där man har behövt minska personalstyrkan med nästan en fjärdedel.

Veckorna som har passerat sedan dess har varit tunga, men kanske inte lika tung som den här veckan. Det är nämligen idag som deras tid på arbetsförmedlingen i Karlskoga officiellt tar slut, vilket för många innebär arbetslöshet.

Tung stämning

Trots tunga besked har stämningen på kontoret ändå varit god, beskriver en medarbetare som arbetade sin sista dag under fredagen, och som väljer att vara anonym.

– Chocken har lagt sig lite nu och vi har arbetat på som vanligt, men ibland har man haft lite svårt att hitta motivation till att arbeta. Men vi jobbar ju med att hjälpa våra kunder och det gör vi ju såklart.

Medarbetaren menar att det känns tungt att behöva lämna sina kollegor.

– Vi är ett väldigt bra gäng och vi tycker att det är så tråkigt att vi inte kommer att kunna jobba tillsammans igen.

Ida flyttade och gav upp fast tjänst – nu får hon sparkenArbetsförmedlingen varslar hundratals – Karlskoga tappar en fjärdedel av personalen

Artikeltaggar

ArbeteArbetsförmedlingArbetsförmedlingenArbetslöshetArbetsmarknadKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.