Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga konstförening bjöd på festligheter — släppt egen bok: ”Är så stolta”

Publicerad:
Reporter Julia Olsson
Julia Olsson
julia.olsson@kt-kuriren.se
Christer Norrström som står för bokomslaget, och Siv Andersson med den nysläppta boken i handen.
Christer Norrström som står för bokomslaget, och Siv Andersson med den nysläppta boken i handen. Foto: Julia Olsson

Alkoholfritt bubbel, snittar och mingel.

I Karlskogas konsthall samlades konstintresserade för att se Karlskoga konstförenings nysläppta bok, skapad av tidigare ordförande Siv Andersson.

– Det har tagit lång tid, men det har varit väldigt roligt, säger hon stolt.

Konsthallens sommarutställning börjar närma sig sitt slut och för att avsluta den här utställningen bjöd Karlskogas konstförening in till en bokrelease under lördagen.

Boken som nyligen har släppts är föreningens egen bok som handlar om vad man har arbetat med under de senaste 20 åren i samband med 75-års jubileet 2021.

Siv Andersson, tidigare ordförande för föreningen, har varit en del av styrelsen i lite mer än 20 år och därför passade det så bra att det blev just hon som skulle skapa den här boken.

– Det har varit mycket arbete men det har också varit väldigt roligt, berättar hon.

Positiva reaktioner

För de som har varit aktiva besökare under sommarutställningen är boken kanske inte helt främmande. Den har nämligen funnits i konsthallen för folk att titta i sedan utställningen startade, men eftersom den inte riktigt har uppmärksammats så passar föreningen nu på att visa upp den lite extra, berättar Siv.

Under lördagen såldes cirka 10 exemplar av boken.
Under lördagen såldes cirka 10 exemplar av boken. Foto: Julia Olsson

– Vi har fått mycket positiva reaktioner på boken under de här senaste månaderna och vi tyckte att det skulle passa bra som avslutning att bjuda på ett mer officiellt boksläpp.

Siv började att arbeta med boken våren 2022 och ett år senare var den färdigtryckt. Hon menar att det är viktigt att uppmärksamma föreningens gedigna arbete och lyfta det.

– Den största utmaningen har nog varit att bildsätta allt och sortera bland allt material. Det har ju hänt en hel del grejer på tjugo år, berättar hon.

Hon menar att det är viktigt att uppmärksamma det som har hänt under åren och visa vad föreningen har arbetat med under de åren.

Under lördagen bjöds det på snacks och dryck, och besökarna fick möjlighet att mingla och klämma och känna på boken. Det fanns även möjlighet att köpa boken på plats.

– Vi är väldigt stolta över den här boken och över Siv som har arbetat så hårt med den här boken, säger Linda Jurmu, nuvarande ordförande i Karlskoga konstförening.

Artikeltaggar

DryckerKarlskogaKarlskoga konstföreningNöje/KulturStyrelserUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.