Hoppa till huvudinnehållet

DIF-spelaren har gjort sitt val: ”Bra back som ökar konkurrensen”

Publicerad:
Liam Svensson kommer att spela för Strömtorps IK under höstsäsongen.
Liam Svensson kommer att spela för Strömtorps IK under höstsäsongen. Foto: Tomas Nilsson

Liam Svensson har bestämt sig för spel i Strömtorps IK:s division 3-lag.

I början av förra veckan provtränade Svensson, från P19-laget i Degerfors IF som spelar på näst högsta nivån i Sverige, med KB Karlskoga.

Senare under veckan fanns han med och tränade med SIK.

När han skulle välja mellan de här båda division 3-lagen föll valet på SIK.

– Vi ser förstås positivt på att han väljer att spela med oss, säger Strömtorps tränare Niclas Mendritzki när han presenterar nyheten under måndagen.

– Det är alltid välkommet med förstärkningar. Det här är en lovande och intressant spelare som gör att vi får ännu hårdare konkurrens på backsidan, fortsätter han.

Är Liam Svensson redan nu mogen för att spela i division 3?

– Ja, det tycker jag, svarar Mendritzki som i fredags fick se sitt lag vinna med 7–0 i träningsmatchen hemma mot division 4-laget Karlskoga SK.

SIK, som svarat för en stark vårsäsong och till och med har ”tätkänning”, återupptar seriespelet på lördag när det handlar om bortamöte med Torsby IF.

Mendritzki har tidigare, mycket tydligt, slagit fast att målsättningen i första hand är att klara sig kvar i serien.

Backlöftet från DIF som både Strömtorp och KB vill haKross av Strömtorp – vann med 7–0 mot Karlskoga SKDet är SIK:s huvudmål inför hösten: ”Väldigt svårslagna här hemma”Nyförvärv till KB från Degerfors: ”En jättefin förstärkning”

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollNiclas MendritzkiStrömtorps IKStrömtorps IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.