Hoppa till huvudinnehållet

Bergmästarens restaurang

Publicerad:
En äldre person dricker kaffe på ett  äldreboende. Arkivbild.
En äldre person dricker kaffe på ett äldreboende. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Beslutet att stänga restaurang Bergmästaren till nyår är en stor missräkning för oss alla berörda. Det kom alldeles för snabbt för att vi skulle hinna gå ut med att efter pandemin är det öppen för alla måndag-fredag.

”Räknenissarna” har jämfört det som subventioneras med taxiresor: Undrar hur många ”taxiresor” det kostat med avgångsvederlag för högst olämpliga kommundirektörer med flera, avvecklingen av det helt misslyckade projektet Nätpolarna, i isbana på torget, ”Karlskogadagar för alla” med mera.

Vi äldre som bidragit med skatt under alla våra arbetsår skulle gladeligen emotse små smulor från den rikes bord. Äldrevården är satt under lupp i dessa dagar och i programmet Studie 65 med professor Ingmar Skoog och tidigare professor Yngve Gustafsson kan det inte nog betonas vikten av ett gott liv på ålderns höst för att bibehålla hälsan till både kropp och knopp.

Felaktiga beslut behöver inte vara huggna i sten utan kan ändras. Låt Karlskoga kommun bli känd både för att vara innovativ och även månar om sina äldre invånare.

Tack, liten smula är också bröd!

P.S. Restaurangen används flitigt av alla de möten och aktiviteter som hålls där.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgHandelKarlskoga kommunMat och dryckNätpolarnaNyårRestaurangerSkatterYngve Gustafsson