Hoppa till huvudinnehållet

Brister på lekplats i Degerfors: ”Kan orsaka olyckor”

Publicerad:
Brister på klätterställningen i lekplatsen vid Kanadaskogen, Degerfors.
Brister på klätterställningen i lekplatsen vid Kanadaskogen, Degerfors. Foto: Privat

Klätterställning med trasiga plankor på en lekplats i Degerfors, något som en läsare menar på kan orsaka olyckor. Ansvarig på kommunen ser allvarligt på situationen och arbetar för att få felet åtgärdat så snabbt som möjligt.

En läsare kom under torsdagsförmiddagen in med ett tips om att lekplatsen i Kanadaskogen, Degerfors, är i dåligt skick och en fara för de barn som besöker den. Det rör sig om en bräda i en klätterställning som gått av och lett till att delar av golvet rasat in och skapat ett hål.

Läsaren menar på att bristerna kan orsaka olyckor och därför bör åtgärdas så snart som möjligt.

Regelbundet

Robert Håkansson, enhetschef på gata, park och renhållning i Degerfors kommun, förklarar att bristen måste uppstått på senare tid då ingen anmälan om felet kommit in.

– Vi kontrollerar lekplatserna i kommunen en gång om året och har även externa instanser som besiktar dem regelbundet. Årets kontroll är redan genomförd, så detta måste ha skett nyligen, säger Håkansson.

Håkansson berättar att personal kommer skickas ut till platsen omgående och att felet bör vara åtgärdat under dagen, vilket även bekräftas när han senare ringer tillbaka.

– När det rör sig om enstaka brädor har vi material hemma för att reparera det direkt, så nu är brädan utbytt och även regeln under, avslutar han.

Artikeltaggar

ÅtgärderBristerDegerforsDegerfors kommunKanadaskogenLekplatserRobert HåkanssonSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.