Hoppa till huvudinnehållet

KSK redo för hösten – första delmålet som ska uppnås: ”Blivit mycket jämnare”

Publicerad:
Joakim Rydh gjorde i fjol ett uppehåll som tränare i KSK men följde ändå laget på nära håll. I år är han tillbaka och gläds åt de framsteg som gjorts, både från när han lämnade laget efter uppflyttningen från division 4 och från förra säsongen.
Joakim Rydh gjorde i fjol ett uppehåll som tränare i KSK men följde ändå laget på nära håll. I år är han tillbaka och gläds åt de framsteg som gjorts, både från när han lämnade laget efter uppflyttningen från division 4 och från förra säsongen. Foto: Tomas Nilsson

Karlskoga SK är redo för återstarten efter semesteruppehållet.

Jämfört med förra året ligger laget nu betydligt bättre till i tabellen.

– Vi har blivit mycket jämnare i våra prestationer, säger tränaren Joakim Rydh.

Han tycker, inför lördagens omstart med match i Molkom mot jumbon Nyedshov som besegrades med 6–0 i våras, att laget kan anpassa sig bättre och blivit mer bekvämt med att spela enklare under sämre perioder.

Det har gjort att det inte, på samma sätt som i fjol, blivit så många baklängesmål när motståndarna haft kommandot.

Samtidigt har spelarna fortsatt att visa kämpaglöd och hjärta för sin klubb, och också utvecklat spelet.

Mittenlag i år

Efter en resultatmässigt svag start på förra säsongen var nykomlingslaget KSK hela tiden indraget i bottenstriden och fick till slut kvala för att förnya division 4-kontraktet.

Nu ligger laget i mitten, som sjua av tolv lag: långt från toppen men även med till synes betryggande marginal neråt.

Så hittills har det blivit som KSK siktat på, att etablera sig i serien.

Mycket stark start

I början såg det annars ut som att det skulle bli toppkänning när laget tog 13 poäng på de fem första matcherna. Då besegrades inte minst Hertzöga, utmanaren till Forshaga om seriesegern.

– Andra riktigt bra prestationer kom mot Forshaga, där vi var nära att få med poäng, och mot Kristinehamn, som kvitterade sent på en straff. Det blev 3–3 då sedan Kristinehamn gjort mål på i stort sett alla sina chanser.

Om vi i stället ska se till de sämsta prestationerna: hemmaförlusterna mot Sunne och Skoghall.

– Hemma ska vi inte förlora såna matcher, här på Stråvallen är vi normalt sett riktigt starka...

Innan KB vann förra årets derby hade KSK varit obesegrat på Stråvallen i över 1 000 dagar.

...men vi var inte med från början och straffades hårt för det.

Rydh är inte heller nöjd med insatsen i Värmlandsbro där det blev förlust.

Inför hösten

När nu seriespelet ska börja igen säger tränaren:

– Vi har 18 poäng. I fjol tog vi 21 och fick, alltså, kvala. Det räckte med 22 poäng för att hänga kvar. Det är vårt första mål, att nå 22 poäng. Om vi kan rada upp segrar som vi gjorde i våras finns chansen att sluta bland de tre främsta. Jag tror att Forshaga vinner serien och att Hertzöga blir tvåa men därefter kan vi vara med om allt stämmer för oss.

Inför höstsäsongen har KSK spelat en träningsmatch. Borta mot division 3-laget Strömtorps IK, som nosar på toppstriden i sin serie, blev det förlust med 0–7.

– Vi saknade många spelare och mötte ett starkt Strömtorp. Vi får se det som en nyttig och bra genomkörare inför seriespelet.

Läget i truppen

Under hösten, men inte till första matchen, kommer KSK få tillbaka flera spelare som saknats.

Hittills är ingen förstärkning utifrån klar till truppen sedan Sigge Jacobsson tagit steget till Forward i division 2 och Alexander O’Brien flyttat från Karlskoga.

– Men det är aktuellt med tillskott, säger Rydh.

Lagets första hemmamatch under hösten spelas tisdag 15 augusti när Hertzöga gästar Stråvallen.

Kross av Strömtorp – vann med 7–0 mot Karlskoga SKMålvakten Sigge Jacobsson lämnar KSK för division 2: ”En enormt stor förlust”

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollJoakim RydhKarlskoga SKStråvallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.