Hoppa till huvudinnehållet

PODD: Bakom kulisserna — lär känna oss

Publicerad:
Kajsa Juslin, Julia Olsson och Ylva Westerlund i inspelningsstudion.
Kajsa Juslin, Julia Olsson och Ylva Westerlund i inspelningsstudion. Foto: Kajsa Juslin

Vem är redaktionens tidsoptimist och hur hamnade vi på Karlskoga Tidning-Kuriren? I sommarens sista avsnitt av ”Julias sommarpodd” får ni lära känna en liten del av redaktionen.

Sommaren är långt ifrån över men det gäller tyvärr inte för Karlskoga Tidning-Kurirens egna podcast ”Julias sommarpodd”, som under fredagen publicerade sitt fjärde och sista avsnitt för den här sommaren.

Podden avslutas med ett avsnitt som handlar om ingen mindre än programledaren själv, Julia Olsson, tillsammans med kollegorna Ylva Westerlund och Kajsa Juslin.

Lär känna oss

Här får lyssnaren chansen att lära känna reportern Julia , webbredaktören Ylva och fotografen Kajsa i ett underhållande och intensivt samtal om allt mellan himmel och jord.

Julias sommarsnack finns att lyssna på där poddar finns.
Julias sommarsnack finns att lyssna på där poddar finns. Foto: Kajsa Juslin

Hur hamnade vi på Karlskoga Tidning-Kuriren och varför journalistik? Vad möter vi för utmaningar i vårt arbete?

Det är några av frågorna som kommer att besvaras under fredagens säsongsavslutning.

– Idén kom från när vi bestämde oss för att äta lunch tillsammans en gång i månaden och tänkte varför inte ha ett poddavsnitt där vi bara sitter och pratar och umgås tillsammans, berättar Ylva.

Testet

I avsnittet utsätts gästerna även för ett test, eller kanske närmare sagt en lek för att se om vi känner varandra så bra som vi tror att vi gör.

Vem har alltid en Nocco på kylning och vem i gruppen är tidsoptimisten?

Missa inte sista avsnittet för att lära känna en liten del av redaktionen och vad som kan försiggå bakom kulisserna på Karlskoga Tidning-Kuriren.

Julias sommarpodd

Ni har väl inte missat tidigare avsnitt?

Avsnitt 1. Tvillingmamman Henriette berättar: ” Då trillar navelsträngen ut”

Avsnitt 2. Alma Stoor och den inre striden: ” Jag vill vara en bra förebild och inspiration”

Avsnitt 3. Kommunpolisen Andreas Pettersson i heta stolen

Avsnitt 4. De tre musketörerna — lär känna oss

PODD: Kommunpolisen Andreas Pettersson gästar — 18 år som polisHenriette är mamma till två tvillingpar: ”Jag började gråta direkt”Premiär för Julias sommarsnack: ”Ville ha en podd som ska inspirera”Alma Stoor, 22, släpper bok: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Artikeltaggar

Andreas PetterssonJournalistikKarlskogaNöje/KulturPodcastTidningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.