Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogajuniorer till SM-final

Publicerad:

Karlskoga Bats kvalificerade sig under lördagen för söndagens final i junior-SM-slutspelet.

Laget började med att utklassa Stockholm med 16–0 på Skarpnäcks baseballpark.

– Där var det inget snack om saken utan vi vann mycket säkert, säger P-A Blad som coachar laget tillsammans med Olle Öijen.

I den andra matchen, på samma arena, svarade Leksand för motståndet. Bats ledde då med 8–0 efter två innings (spelomgångar). Leksand närmade sig och såg till att skapa spänning i matchen.

– I femte inningen hade Leksand kommit i kapp till 10–10, och det blev onödigt spännande, men vi tog tio raka poäng och avgjorde.

När det var tio poängs skillnad vid ställningen 20–10 bröts matchen även om det, egentligen, handlar om sju innings.

Revanschsugna

Bats har hela säsongen haft målet klart: vinna JSM-guld och ta revansch för förra årets finalförlust mot Rättvik då Karlskogalaget var ytterst nära att bli mästare.

Finalen spelas på nationalarenan Örvallen i Sundbyberg under söndagen mot just Sundbyberg.

– Vi har haft många tuffa och täta matcher mot Sundbyberg genom åren, och räknar med en mycket hård uppgörelse igen.

Bats har medvetet coachat laget i lördagens två matcher så att det ska finnas så mycket ”krut” som möjligt kvar inför årets viktigaste kamp.

– Det kunde ha straffat sig mot Leksand men när det ändå gick vägen till slut ser det riktigt lovande ut inför söndagen.

Bats jagar guld i junior-SM – och revansch efter förra årets rysarfinalBats tog JSM-silver med guldsmak: ”Kanske bästa juniormatchen i svensk historia”

Artikeltaggar

BasebollKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.