Hoppa till huvudinnehållet

Yngling tvingade minderårig tjej att skicka nakenbilder

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

En ung tonårskille i Karlskoga har fått en minderårig flicka att posera naken. Sedan har han ha hotat sprida bilderna om han inte fick fler bilder.

Nu har han fått sin dom.

En tonårig kille har i början av året fått en flickan, som vid tillfället var tolv år, att medverka till sexuell posering. Enligt åtalet ska han sedan fått flickan att skicka en bild till honom.

Efter två dagar ska han enligt åtalet ha skickat ett meddelande till flickan med hotet att han skulle sprida en nakenbild på henne om hon inte skickade fler bilder.

Killen har erkänt olaga hot, men förnekar brott då han inte känt till tjejens ålder.

Döms till ungdomstjänst

Tingsrätten skriver i domen att när det gäller frågan om målsägandens ålder har målsägande uppgett att hon och killen berättade för varandra om sin respektive ålder.

”Att de, som NN uppgett, inte skulle ha pratat om hur gamla de är, framstår inte som rimligt. Det framgår också att NN och målsägandenas konton på Snapchat hade namn som slutade på 07 respektive 10, det vill säga deras födelseår. Det är därför utrett att NN varit medveten om att målsäganden var under femton år. Genom målsägandens uppgifter, som vinner stöd av den åberopade skriftliga bevisningen, är det också klarlagt att målsäganden inte ville skicka någon nakenbild, men att NN förmådde henne att göra det genom att tjata på henne. Åtalet är därmed i sin helhet styrkt och ska bifallas”, skriver tingsrätten.

Killen döms för olaga hot och utnyttjande av barn för sexuell posering till 20 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 15 000 kronor i skadestånd till flickan.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHotKarlskogaOlaga hotSnapchat

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.